Egy jó sioktató valóban fontos lenne.De vajon mennyi a jó sioktató? Tapasztalatom szerint nagyon kevés.Persze akik itt
irnak nap nap után Ozsi ,Lackó ,Replaci és igy tovább mindannyian kiváló oktatók és akiket Ők és csapatuk oktat szerencsésnek mondhatják magukat.De egy kezdő delikvensnek fogalma sincsen arról hogy akitől órákat vesz milyen kaliberü és milyen lelkiismeretes oktató.Sőt az oktatás során sem derül ki számára,hogy helyesen vagy helytelenül lett tanitva.Igy azután az oktatás végén fogalma sincs arról mit kapott a pénzéért.Sajnos gyakran csak nagyon keveset.A saját történetem röviden.Nagy családdal járunk sielni 2002-ben
sikerült befizetnünk egy olyan si utra,ami napi 2 óra oktatást is tartalmazott.Miután-56 évesen- autodidakta módon tanultam sielni-igaz elötte minden fellelhető irodalmat többször elolvastam- alig vártam már az oktatást.Az oktató-nemzetközi minősitésü sioktató most is gyakran látom utazási irodák prospektusában-
első este elmondta hogy aki kezdő sielő másnap 10 órakor hol jelentkezzen, a haladók pedig délután 2 órakor ugyan ott.Akik kezdőnek gondoltuk magunkat kb.12fő időben ott toporogtunk izgatottan a megadott helyen.Felnőttek gyerekek vegyesen.Az oktató megérkezve bemutatkozot sorbaállitott bennünket majd tartott egy rövid bemelegitést .Ezután bemutatta az első gyakorlatot.Rézsutsiklás hegyléc emelgetése.Miután a társaság 90 százaléka ilyen olyan hóekében volt képes közlekedni sok emelgetés nem történt.
Egy órán keresztül ez ment kommentárok nélkül.Ez után rátértünk a következő gyakorlatra.A mély tehermentesitésre.
Az oktató mély tehermentesitéssel le sielt kb 50 m-t,mi pedig mentünk utána.A javitás abból állt hogy időnként oda kiáltott valakinek "guggolj le" vagy "álj fel".Igy ment ez a második napon is.Ekkor fogyott el a cérna a feleségemmel és 7 éves unokámmal otthagytuk az egészet.A lányomék elmentek első nap a haladók "sioktatására".Ami mindössze közös sielés volt,oktatás jellege semmi.Másnap már nem mentek, mondván minek kellene nekünk egy idegen emberrel sielni.Vagyunk mi elegen .Ugyan is mindig együtt siel az egész familia.15 fő.
Azt viszont nem tagadhetom el,hogy egyszer megkinált egy nyelet szlvapálinkával ,az tényleg JÓ volt.
UI.Meg kell mondanom gyakran figyelem a csoportos oktatásokat nem sok pozitivumot tapasztalok elsősorban a hibajavátés területén.Többnyire az oktatók csak le sielnek a tanulók elött.Tisztelet a kivételnek.