Ideális körülmények vs. nem ideális körülmények

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Ideális körülmények vs. nem ideális körülmények
2013.01.04. 20:11
Szia!

"a fórum síoktatásról szóló vitáiban olvasottak alapjában véve - legalábbis szerintem - csak jól előkészített (ratrakolt) pályákon érvényesek."

Lehet ám, hogy vihart kavarsz ezzel a megállapításoddal.

1. Vannak akik azt mondják, hogy mindenhol egyformán kell síelni, (vannak kigyűjtött idézeteim).

2. És vannak, akik azt mondják, (én ezek közé tartozom), hogy különbözőképpen.

Csak a magam nevében tudok beszélni, (lásd ez évi Kaprun besízésünkről írt beszámoló):

1. Ha az időjárás úgy hozza, hogy buckásodik, akkor kihasználom a lehetőséget, és tanuljuk. Több lehetséges formája van, én a mélytehermentesítéses formát szoktam favorizálni, azért, mert ehhez jól kapcsolható a hagyományos mélyhó sízés technikája.

2. Én tanítom továbbá, hogy amatőröknek, (értsd nincsen állandó tréninggel karbantartott izomzat), hogyan lehetséges a legkönnyebben alkalmazkodni a hirtelen megnövekedő elölről ható hóellenállás hatásával szemben.

3. A ködöt személy szerint annyira utálom, (nem jó a szemem), hogy ha 3 méternél nem látok tovább, akkor én bemegyek a kocsmába, és ezt javaslom másoknak is, mert a balesetveszély kockázata olyan szinten nő meg, amit már (szerintem) nem érdemes bevállalni.

Summázatként! Szerintem szükséges felkészíteni a tanulókat az eltérő körülményekre.

Üdvözlettel: Replaci
Előzmény: (hu1zam 149285)
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE