Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nauders

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
csabeszka
284 élménybeszámolót írt
284
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Nauders
2014.04.06. 15:08
Na felhozom egy kicsit ezt a topicot :-) !

Sokat gondolkoztam, hogy tavasszal el kéne menni valahová síelni! Szempont volt, hogy magasan legyen a völgyállomás (hóbiztosság), legyen viszonylag sok piros és fekete pálya és ne legyen drága! Az oldal keresőjébe beírtam ezen feltételeket és ez alapján választottuk ki ezt a kicsit ,,sötét ló" síterepet. Ahol sok volt a piros pálya azok között volt több is, ami nem volt olyan drága, de ha már a kezdő magasság is számított akkor messze kitünt ez a síterep az olcsóságával. (1500 méter a kezdő magasság) Március közepétől április elejéig még az előzőleg meghirdetett árakból is leengedtek, így egy ötnapos síjegy 124 euróba került. Ráadásul itt minden !!! síjegyet úgy árulnak, hogy egy tetszőleges pihenőnapot is be lehet iktatni. Tehát a mi ötnapos síjegyünket is 6 nap alatt lehetett felhasználni.Ha rossz az idő ez nagyon jól jöhet. (Ezt kéne minden terepen bevezetni!)
Hála Istennek 5 nap síelésből négy nap napsütés volt, egy nap volt csak borultság, de csapadék akkor sem esett. A pályák kiválóan gondozottak voltak, még két ratragép nyoma közötti részt sem lehetett felfedezni (az olasz schönébene-i rész megkapta Európa legjobban gondozott pályája díjat is!) 12-13 óráig a pályák kemények voltak, de nem jegesek, de utána sem volt buckásodás,ami a kevés síelőnek is volt köszönhető. Amennyiben 1000 méter alatt huszon egy-két fok van (ahogy most is történt) még mindig nagyon jókat lehet csúszni, mintha legalább is egy gleccserpályán lennénk!

Általában kevesen voltak, néha volt csak közepes mennyiségű ember, de a sorállás akkor is szinte 0 volt, magyarok pedig egyáltalán nem voltak, ami betudható annak is, hogy messze van a pálya, még Szhelytől is 700 km (ami talán egyetlen hátrány), illetve köszönhető lehet ez annak is, hogy előtte van útban pl. Serfaus is, ami ,,leszedi" a síelni indulókat. Ahogy az előző és eddig egyetlen hozzászóló sem, így mi sem voltunk a 3. részen (St. Valantino). Bár nagy volt a meleg (napközben 1500 méteren is 15 fok volt), a pályák kb. 90 %-a működött. (El tudom képzelni, hogy ha nincs az átlagnál is jóval melegebb idő, akkor mág április végén is milyen jókat lehet itt síelni). Gyerekbarát is a hely, a schönébene-i részen például a kabin kiszállásánál három! szintre közlekedő (a két alső szinten befedett!) jegy nélkül használható varázsszönyeg van, aminek az ára gyakorlatilag egy kabinos hegymenet ára volt, hiszen azért ide is fel kellett menni a kabinnal (10 euro). Én még ilyen hosszú, ilyen jó lejtésű, varázsszönyeges tanulópáyákat még sehol sem láttam eddig. Az olasz és az osztrák részt síbuszok kötik össze.

Kilométer huszároknak azonban nem fog tetszeni ez a síterep, de aki jólejtésű (sok nagyon jó fekete pálya van) kíválóan kezelt széles pályákon akar jókat és olcsón síelni, annak szuper lesz, főképp tavasszal, amikor szempont a magasság is és kevesen is vannak.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.