Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Túra!

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TZoli
1160 élménybeszámolót írt
1160
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Túra!
2015.11.04. 13:48
Az a hótalp, ami ide be van linkelve, az egy teniszütő. Nem a legalkalmasabb felfelé haladásra, mert nincsenek rajta kapaszkodók, karmok. Annyi, hogy nem süllyedsz bele a hóba. Viszont hegyről lefelé sem akadályoz semmi a járásban.
Az újabb, modernebb típusok, áruk 30ezertől, már két részesek. Az álló talpon vannak kapaszkodó tüskék. A belső mozgatható rész elején, amibe a cipővel bele kell lépni, vannak a karmok, amikkel felfelé haladáskor kapaszkodsz a hóba, Valamint a hátsó sarokrésznél az emelő. Ez 1 vagy 2 fokozattal emeli a sarkat, mitől komfortosabban, könnyebben tudsz felfelé menni. A képen jól látszik, ahogy öcsém lép a bal lábával nem emeli a hótalpat, csak csúsztatja. A jobb sarka pedig a sarokemelőn van éppen. Persze a sarokemelőt ki lehet kapcsolni és rögzíteni a talpat. Az extrákat már ultrakönnyű, hó taszító műanyagból készítik. Jó felfelé, de lefelé azért már akadályoznak a karmok.
A splitet még nem próbáltam. A túraléc az tényleg jó felfelé, lefelé. Viszont azzal meg hepe-hupás terepen, meg főleg erdőben gyűlik meg a bajod. Sokszor nem kínlódik az ember a fókával, hogy levegye-e vagy nem. Így aztán kisebb dombokon, rövidebb lejtőkön is fókával lefelé megyek.
Nem mondanám, hogy ez a jó vagy az a jó. Attól függ, mit szeretnél csinálni. Igazi túraléccel lesiklani sem egyszerű. Teljesen más a dinamikája, mint a normál léc. Pláne túracipőben, ami nem fogja úgy a bokát. Ezért már kitalálták a piskóta alakú túralécet is, piskóta fókával. Ez az ami a legdrágább.
Nekem még a régi, hagyományos van. A fóka (lehet ezer féle, hosszú szőrű meg rövid) az is régi. Kéne ragasztót venni hozzá, de nincs kedvem sem meg pénzem sem ilyesmire. Még van nagyon régi cucc, ami csatos. Azt hozzá szíjazom a léchez, aztán nekem jó. Lehet, hogy kicsit alá megy résút haladáskor a hó, de nem érdekel.
Azt tudom ajánlani, ha valaki túraléccel szeretné nyomni, nézem körül itt az apróhirdetőbe. Vannak egész egyszerű és olcsó dolgok, ami kezdésnek nagyon jó.
A bevállalósak felcipelik a hegyre a cuccot aztán váltás és örömcsúszás lefelé.
Ha valaki hótalpas túrát szeretne, a NET-en találni jó pár vezetett túrát. 10ezer körül vannak egynapos, igazán jó utak amiben benne van a hótalp bérlése is. Itt aztán ezt is ki lehet próbálni.
Bármelyik formáját mindenkinek igazán ajánlom. Edzi a testet és nemesíti a lelket.
Előzmény: (Bélapó 183864)
GyomberHotalp.jpg
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.