Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztriai utazással kapcsolatos kérdések

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TheJack
16 élménybeszámolót írt
16
11 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Ausztriai utazással kapcsolatos kérdések
2022.02.16. 16:27
Tegnap kipróbáltuk élesben a papír alapú gyógyultsági igazolást és működik (azaz nem az EU-s gyógyultsági védettségi).
Mi dupla igazolással mentünk (angol nyelvű "B" és "I" melléklet), azaz sima gyógyultsági és a 90 napon belüli gyógyultsági.
A határt Hegyeshalomnál léptük át. Volt sor, egyenként vizsgálták az autókat. A papírjainkra kiállítottak a sorból, majd közölték, hogy csak PCR teszttel lehet belépni. Jeleztem, ezért van a másik igazolás, hogy nem kell PCR teszt, mert 90 napon belül vagyunk, erről szól a jogszabályuk (mert lehetne hamis pozitív is a teszt gyógyultság után, szóval ennyit erről, mert ez egy laboros kontakt is megerősítette még 1,5 éve). Elment a határőr, majd percek múlva visszatért, hogy "legyen szép napunk". A sorból kiállítás és tovább haladás között kb 10 perc telt el. Vagy nem ismerik a jogszabályukat vagy szándékos volt.
Stuchleckre mentünk. A pénztárnál reggel senki, a hölgy kérte a Green Passt, mondtam neki, hogy ez nincs, de vannak igazolásink. Megnézte és minden rendben volt (többet tud, mint egy határőr?).
A fenti étteremben a szélfogóban ellenőrizték az embereket, ott is gond nélkül elfogadták a papírjainkat, majd a 2. és 3. körnél már nem is kérte.
A felvonókon nem ellenőriztek senkit, a kezelők sem hordták a maszkokat egy-két kivétellel. Mindegy, hogy maszkban, símaszkban, száj elé húzott nyakvédő vagy még az sem, senkire nem szóltak.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.