Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Alleghe - Civetta
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Residence Civetta - modern apartmanok Alleghe-Civetta lábánál
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kozákferi
15 élménybeszámolót írt
15
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Alleghe - Civetta
2025.02.18. 07:39
2025. január második felében töltöttünk 1 hetet Civettán a "Maremonti" szervezésében. A szállás Pecol-Mareson-ban közvetlenül a 31-es nagykabinos felvonó mellett volt. Sétálva kb 3-5 perc volt. (it van egyébként büfékocsi, bár, kölcsönzős, megőrző stb.) Először voltunk itt, emiatt kissé szkeptikus voltam a sítereppel, mivel nem igazán magasan van, (max.kb: 2100 m) . Pár nap után miután besíeltük az egész rendszert megváltozott a véleményem, mert nekem nagyon tetszett a síterep. Kellőképpen nagy , még a negyedik nap után is volt olyan pályaszakasz ahol még nem voltam. A pályák változatosak. Szombat-vasárnap viszont kissé zsúfolt a pálya, mert a helyeik is kijönnek tömegével síelni. A 21-es számú 2 üléses felvonónál 10 perc sorban állás volt vasárnap. ( mondjuk hétfőtől már nem voltak sokan..) Az egész síterep "gyenge pontja" ez a 2 fős beülős, mert nem bír a síelőkkel. Hosszú felvonó és nagy a szintkülönbség de mivel lassú emiatt nehezen használható. Pedig a mellette lévő 33-as piros pálya egészen élvezetes. A 2-es felvonó tetejétől a 8 as kék és a 2-3) piros pályákon egészen át lehet csúszni Alleghe-i oldalra. Talán ez két -együttes- pálya a leghosszabb a síterepen, habár a kék pályán néha botozni ( vagy a bordosoknak gyalogolni) kell. Ha viszont lendülettel megyünk át lehet csúszni mindenhol. Az Alleghe-i oldal nagyon hangulatos. Modern állomás, nagy kijelzővel, és a felvonó közvetlenül a házak között megy (szinte meg lehet a tetőt érinteni)...A legkedveltebb pálya rész a 13-as felvonó melletti 22-23 pályák. Ezeken vannak a legtöbben is. Rendkívül széles pályaszakasz kb. 60-80 méter széles a 23 pálya felső része. A Civetta-i oldalon a 40-es kék pálya egy hosszú gyenge lejtésű szakasz, míg a 39-es felvonó melletti 46-43 pályák elég jól síelhetők és élvezetesek. Esti síelés a csüt-péntek-szombati napokon este 19.30 tól 23.00 ig van. A többnapos bérletek automatikusan jók az esti síelésre. Maga a pályarendszer teljesen elég egy 6 napos síelésre, de a "Dolomiti Superski" bérlettel a környező síterepeket is meg lehet látogatni. (előző kommentben megírták) . Klb. verziók vannak 3+1, 3+2, 5+1, stb. Az ár kb. 10 eu/nap -al drágább mintha csak Civettára vennénk bérletet. Az éven nem tudtunk átmenni a környező terepekre , de jövőre is ide megyünk és akkor átmegyünk Arabba- Corvara- stb terepekre. A Civetta- oldalon a házak között van egy turist office , ahol mindenben segítőkészek. Érdemes bemenni, mert ott olcsóbban lehet foglalni apartmant, buszjegyet , taxit rendelni, stb. Csak ajánlani tudom ezt a síterepet annak aki még nem volt itt. ! ( Megj: ha ausztria felől mentek, hallgassatok a google -re és nem menjetek el a rövidebbnek tűnő Tolmezzo-Ampezzo felé mert a kanyarok miatt "hányós" és szinte járhatatlan arra az út és emellett ki.... szottul lassú.