h i r d e t é s
Románia
Icoana
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
termeszetjaro
9 élménybeszámolót írt
9
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Icoana
2026.02.05. 21:25
Mivel nincs beszámoló még erről a pályáról, illetve a sielők.hu oldalon rövid a leírás gondoltam készítek egyet. 26.02.03-án látogattunk el. Icoana pálya a Kapnik sípálya mellett (a völgyben 200 méterrel feljebb) található egy kényelmesebben megparkolható részen. Amikor kb 10 éve itt jártam, abban az állapotban volt, ahogy a leírásban lehet olvasni. Azóta voltak jelentős fejlesztések. Ahogy utaltam rá a parkolási lehetőségek bőségesnek tűnnek. Háromülcsis Leitner-t telepítettek a tetőig, ami kb 1200 méter magasra viszi a síelőt(nagyon lassan - 15 perc az út), így még 20-30 méterrel nagyobb is a szintkülönbség, mint a szomszéd kapniki pályán. Két tárcsás felvonó visz még fel az alsó harmad tetejére, ahonnan lefelé inkább piros (mint kék) a meredekség két irányban. Két széles pálya az alsó harmad, de van egy rövid kék kanyargós is a fák között. A jobb oldali pálya egyik részébe funpark lett építve. A tetőről egy kék és egy piros (ami kb 350 méter után a kékbe torkollik) indul lefelé. Hóágyúzott a pálya, amihez fent víztározó épült. Az alsó harmad kivilágított, este 8-ig lehet síelni. Hétköznap voltunk, ilyenkor 10 órakor nyitnak. Pont jó a magyaroknak, ez nekünk 9 óra. Sajnos túl lazára vették a figurát, magyar idő szerint 10-kor indultak. Nincs napijegy, 1, 2, 4, órás jegyet lehet venni, illetve hosszabbítani kell, ha úgy hozza. A 4 órás jegy 125 Lei volt - elég volt egy hüttézéssel sötétedésig. A hómennyiség, a hőmérséklet rendben volt. Napközben voltunk vagy 30-an, sötétre lettek kicsit többen. Egynapos sízéshez passzol (nem profiknak).
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE