Dono kérdésére válaszolva:
Jómagam a gerlitzenen sítúráztam. A Klosterle sípálya (ez van az Arriach felöli részen) mentén van egy útvonal a parkolótól a hegycsúcsig. Az egyik képen jól látszik a nyomvonal, egész elöl megy egy osztrák túrázó is, meg odébb a sípálya. Általában program szempontjából össze vagyok kötve a családdal, akik síelnek, nekem azért volt ez praktikus. Nem teljesen a sípálya szélén vezet az út, a meredekebb részeken bevisz az erdőbe, hogy ne olyan meredek legyen, majd a csúcsról kényelmesen le lehet síelni a sípályán.
A másik, eredetibb túra a verditz-re felmenni. Ez még egy kicsit messzebb van a Fakeer-see-től. Afritzban, a hotel Mirnocknál le kell térni a főutról, majd a teniszpályáknál lévő parkolóból szoktak elindulni túrasível. Az egyik képen pont ez van, lehet látni a nyomokat fel a dombon, be az erdei út felé. A csúcsról tovább lehet menni másik csúcsok felé, vagy le lehet sielni a valamikori (tavaly már bezárt, de azért sielhető) Verditz-i sípályán a főutig. Nyáron mountain-bike versenyeket csinálnak itt, meg nyári bobpálya van.
Verditz alja.jpg 96 KB letöltve 1704 alkalommal
Kezdeti lépések.jpg 87 KB letöltve 900 alkalommal
Klosterle.jpg 84 KB letöltve 870 alkalommal
gerlitzen.jpg 98 KB letöltve 878 alkalommal
gerli.jpg 98 KB letöltve 1022 alkalommal