Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Király-hegy, a "fapados" úticél túrasíelőknek

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
tícsör
49 élménybeszámolót írt
49
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Király-hegy, a "fapados" úticél túrasíelőknek
2008.03.24. 08:53
Miki igazad volt... A hétvégén kimentünk mégegyszer. Szombat Gyömbér, vasárnap Király-hegy. A Király-hegyen az út alsó 30%-n kellett vinni a léceket. Ez egyáltalán nem gond, ami számomra fájdalmasabb, hogy ugyanitt lefelé is... Egy pár órára kisütött a nap dél körül, iszonyú erős volt és látványosan olvadt a hó az alsó részeken (hála a déli fekvésnek és a meredek hegyoldalnak, amit éppen telibe tűz). Odafent viszont maga volt a paradicsom. A hegy keleti oldalán sieltünk, részben érintetlen területen. A műút korlátján átvágtunk és le a keleti katlan aljáig... Olyan szuper volt, hogy bár már holtfáradtak voltunk, felmentünk még egy körre. A teljes hegyoldal a miénk volt. Délután 5 körül kezdett romlani az idő, havazott és sűrű köd ereszkedett le, ami időnként tisztult, de azért egyre sűrűbb lett. A legkevésbé sem zavart bennünket... A március másik nagy előnye, hogy 4 helyett csak 6 óra után sötétedik.
A Trangoska-Gyömbér útvonalról meg kell jegyeznem, hogy ez most is végig járható. A chopoki úton az egyik kanyar után sorban szerelték a hóláncokat... Március végén (!!!) Valaki megállt és nem tudott elindulni. Aztán szépen feltorlódtak mögötte a többiek. Én elhúztam mellettük 40-nel, a szembejövő látta, hogy nem tréfálok, inkább félreállt. Így viszont nálunk a hóláncszerelés elmaradt...
A hóhelyzetről még annyit, hogy itt már a trangoskai parkolónál fel lehet csatolni a léceket! Valószínűleg azért lehet ez így, mert az alsó részeken az út egyrészt a fák között halad, másrészt déli helyett nyugati fekvésű, ezért kevésbé éri a nap. A törpefenyők szintjétől pedig már elég hideg van ahhoz, hogy egyáltalán ne olvadjon.
A két napról összességében annyit, hogy
1. baromira kisieltük magunkat (bár azt nem állíthatom, hogy tökéletes porhó volt, de azért lehetett jó helyeket találni bőven)
2. látványosan leégtünk (ezt már vasárnap a Király-hegyen)
3. a friss élmények bűvöletében értünk haza. Most itt vagyok, húsvét hétfő van, rokonokat kellene látogatnom és rohadtul nem érdekel az egész...

És lám az ember milyen telhetetlen: már tudom, hogy szerdán még egyszer ki fogok menni, ha csak egy napra is... A Gyömbér körül fogok még egyszer szétnézni... :) Remélem, addig a sarkamon a sebek valamennyit gyógyulnak.
Üdv mindenkinek. Ja és ne adjátok fel, esik a hó, hideg van kint. Mutassunk fityiszt a tavasznak!!! :):):)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.