Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik a legjobb és legrosszabb lécmárka?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
SLskier
66 élménybeszámolót írt
66
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Melyik a legjobb és legrosszabb lécmárka?
2004.12.03. 18:30
Roland!
Először is tisztázzuk a fogalmakat! Gyári versenyléc alatt olyan léceket értünk (szerte a világon), amik megfelelnek a FIS szabványnak; keményebbek, mint a bolti lécek; általában szendvics technológiával készülnek. Ezek a lécek bármely versenyző számára elérhetők. Általában az egyesületek egyszerre rendelnek a versenyzőiknek vagy közvetlenül a gyárból, vagy nagykeren keresztül (ezt a folyamatot nem ismerem pontosan). Ilyen lécekkel síelnek pl. a magyar versenyzők is és ilyen léceket használnak pl. minden osztrák faluban megtalálható síklubbok versenyzői is! És pont ugyanilyen léceket lehet fellelni néhány 'elite' síboltokban. Tehát több ezer gyári léc "fut" a sípályákon szerte a világon.
A lényeg, hogy ezek szabályos lécek, mert még a magyar OB-n se lehet akármilyen léccel indulni. A Fischer, Atomic, Völkl, stb.. bolti óriás lécei nem szabályosak! Konkrét példát tudok, hogy az idei OB-n nem szabályos léc miatt zártak ki versenyzőt.
De azt simán el tudom képzelni, hogy a VK-ban nem ugyanilyen lécekkel versenyeznek, mert pl. az egyéni igényeket is figyelembe veszik és azt is el tudom képzelni, hogy Bode Miller nem ugyanazzal az Atomickal versenyez, mint Hermann Maier. De nem csak VK versenyzők léteznek, sőt! Ausztriában több 10ezerre tehető a síversenyzők száma (gyerektől a szeniorokig). A gyári lécek az ő igényeiket elégítik ki.
Szóval nem tudtál meggyőzni. Sőt, egyre kevésbé tudok kiigazodni rajtad. Akkor Te milyen 'gyári versenysíket' hírdetsz itt a fórumon megvételre??? Chip Knight lábáról szedted le az Elant és Manfred Prangeréről a Völklt?
Részemről akár le is zárhatjuk ezt a vitát.
Kicsit harapósra sikerült ez a hozzászólás, nem így akartam, de most már mind1.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.