Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Chamrousse
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
turbogabor
68 élménybeszámolót írt
68
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Chamrousse
2010.11.24. 08:53
Sziasztok!
Tudom e hozzászólásomat már vagy 8 hónapja meg kellett volna írnom, de látom az idei szezonban is mennek sokan Chamroussba, így talán tudok segíteni egy kicsit.
Én 2010. január 2-től voltam itt egy hetet, szintén skilines szervezésben.
Nekem nagyon bejött, nagyon jól éreztem magam. A buszvezetőkkel már az odaúton összehaverkodtunk, egész héten hol ők, hol mi hívtuk meg őket vacsorára és beszélgetésre. Ide csak kb. 15-en mentünk, a többieket már letettük előtte valahol, most nem jut eszembe hol. Még az sem vette el a kedvünket, hogy gond volt az apartmanokkal, míg végül felajánlottuk, hogy a csoportvezető alhat nálunk minket nem zavart, ráadásul jó fej volt, szinte egész héten vele síeltünk.
Az apartmanok jók voltak, a welness rész lepukkant, és marha sokan vannak, a sauna jó esetben 60 fokos, a medence hideg, de baromira elhülyültünk azzal, hogy a sauna után kimentünk és befeküdtünk a hóba:) A jakuzzit meg jó magyar szokás szerint néha sikerült befoglalnunk, az marha hangulatos volt, kinn a hóban.
A pályák. A szállásunk az utolsó előtti házban volt, onnan kellett lecsúszni a négyes beülőhöz, ami néha sikerült. de nincs olyan messze. hazafelé már vinni kellett a lécet. Nekem a pályák nagyon bejöttek, igaz ez volt az első francia túrám, semmering után nekem ez óriási volt, hogy nincs sorban állás, ahhoz képest rengeteg a pálya stb.
Egyik nap eltört a fék a lécemen egy húzós esés után, hazafelé menet az egyik kölcsönzőben levettek egy lécről ami jó volt az enyémhez és cirka 2 euróért megcsinálták:) úgyhogy nagyon segítőkészek voltak. Egyszer voltunk "diszkóban" marha drága, de hazamentünk, és laposüvegekkel felszerelkezve tértünk vissza, így nagyon jól sikerül az este, rengeteg helyivel és olasszal összehaverkodtunk.
Az olimpiai pályák nagyon jók, de igazából nem tudok kiemelni egyet sem, mindegyikben tetszett valami, a hátsó piros elejét meg sosem a kijelölt úton nyomtuk, hanem az általam siratófalnak elkeresztelt "egyenes vonalban lefelé" technikával, ami marha buckás volt, de jó erőpróba.
Azt hiszem egy fekete volt egész héten lezárva, ami az előbb említett piros előtt kezdődött, de nem hátra, hanem a völgy felé:) remélem a térkép alapján lehet érteni amit írok. Árakról nem tudok mit írni, mert annyi kaját vittünk, hogy utolsó nap láttam először a boltot, akkor is csak kenyeret vettünk:) Naponta egyszer a hüttében (igen egy volt, na jó kettő a tetőn is volt egy talán) megálltunk fél órára pihenni, ott ittunk forralt bort, ha jól emlékszem a négyért fizettem olyan 14-16 eurót. de minden nap más fizetett, úgyhogy nem tudom pontosan.
Összességében én nagyon jól éreztem magam, idén is a skilinessal akartunk menni, csak közbe szóltak, hogy mehetünk másokkal autóval, szintén Franciaországba Val d'allos-ba, úgyhogy idén ez az úticél január 15-től.
Ha kérdés van írjátok.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.