Finnország témájú cikkeink

Tavalyi havon kezdődött meg a síszezon Finnországban

2022.10.09. Bata Attila
Finnországban pénteken két síterep is megkezdte az idei szezont annak ellenére, hogy még nem havazott és a hóágyúkat sem tudták beindítani. Akik régen olvasnak minket, már tudják, hogy ez az un. snow-farming eredménye, vagyis a tavalyi szezonban elraktározott havat terítették szét a pályákon.

Finnországban is elindult a síszezon

2021.10.08. Bata Attila
Bár a komolyabb havazásra még Finnországban is várni kell, azonban két síterepen is olyan hatalmas mennyiségű havat tároltak el az előző szezonból, hogy semmi akadálya annak, hogy hétvégén megkezdődjön az idei finn síszezon.

Remek hóval zajlik a síszezon Skandináviában

2020.11.27. Stánicz Balázs
A skandináv országokban kezdetét vette a síszezon. Van, ahol már lassan egy hónapja síelhetnek, másutt a napokban rajtolt az idény. Finnországban az elmúlt időszakban sok hó esett.

Hétvégén ismét világkupa versenyek, nézők előtt!

2020.11.19. Bata Attila
Hétvégén a finnországi Levi síterepén ismét világkupa futamokat rendeznek, most csak a hölgyek részére. A verseny érdekessége, hogy a világjárvány óta ez lesz az első világkupa futam, amelyet a nézők a helyszínen követhetnek végig.

Svédországban rendezték az év legjobb havas gyerekprogramját

2020.06.06. síelők.hu
Svédország nyerte az idei SnowKidz Award-ot azaz, "a világ legjobb gyerekeknek szóló havas programja" címet. 2020. június 1-én Oberhofenben jelentette be a Nemzetközi Sí Szövetség, hogy az idei Snow Kidz díjat Svédországnak ítélte oda.

Instagram: ezt a 25 síterepet jelölték meg a legtöbbször

2019.10.23. Bata Attila
Egy ruházati vállalkozás az Instagram közel 20 millió posztját nézte át, hogy melyik síterepet jelölik be (tagged) a legtöbbször. 225 európai síterep versenyében ezt a sorrendet állapították meg.

Megnyílt az első nem gleccser síterep Európában

2019.10.07. Bata Attila
Hétvégén megkezdte az idei szezont Európa első nem gleccseren található síterepe. A finnországi Ruka két pályát megnyitott a tavalyról elrakott hóból.

Atomic: hamarosan a kínaiaké lesz a sportszergyár?

2018.12.19. Bata Attila
Ősszel egy kínai cég által vezetett konzorcium szinte visszautasíthatatlan ajánlatot tett a finn Amer Sports cégre. A finnek, többek között az Atomic és a Salomon tulajdonosai, elgondolkodtak az ajánlaton és a részvényeseiket is arra biztatják, hogy fogadják el a kínaiak felvásárlását.

Te is jelentkezhetsz sarkköri kutyaszános túrára!

2018.11.19. síelők.hu
Bárki pályázhat a jövő áprilisban esedékes, 300 kilométeres Fjällräven Polar 2019 túrára, amely során a világ 10 régiójából kiválasztott 20 nyertes jelentkező 5 nap alatt szeli majd át az északi sarkkör legszebb tájait szánhúzó kutyák segítségével.

Világrekord: 73 km/órával száguld a sofőr nélküli hókotró

2018.11.12. Bata Attila
Ha kissé lassan is, de elérkezik az időszak, amikor jól jönnek majd a hókotrók az utakon. Olyat biztos nem fogunk látni, mint a lenti videóban. A finnek megmutatják nekünk, hogy túrja a havat az a szerkezet, ahol gép és a téli gumi is rendben van.

Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.