Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kazahsztán témájú cikkeink

2017.03.04.
Kéményig érő hóvihar temette be a kazah falvakat
Februárban többször is havazott Kazahsztán keleti részén. Volt olyan, hogy napokon keresztül hóvihar tombolt a környéken. Külföldi újságírók egy csoportja is itt tartózkodott, ők is a havazás fogságába kerültek. Később természetesen kiszabadultak és remek képeket és videót osztottak meg a nagyvilággal.
2016.03.14.
Vicces: így robbantanak lavinát Kazahsztánban
Amikor a helyzet ideálissá válik a lavinák kialakulására, akkor a síterepek nem szokták megvárni, amíg maguktól beindulnak a lavinák és emberéletben tesznek kárt vagy a síterep infrastruktúrájában. Ilyenkor robbantásokkal idéznek elő megelőző, mesterséges lavinákat. Ezt csinálták Kazahsztánban is, kissé fapados módon.
2015.08.01.
Peking rendezi a 2022-es téli olimpiát
Pénteken eldőlt, amit sejteni lehetett, 2022-ben Peking rendezheti meg a téli olimpiai játékokat. A kazah Almati és Peking közül az utóbbi 44-40 arányban nyerte a NOB tagok szavazását, így a kínai főváros a történelemben először, a nyári után téli olimpiát is rendezhet.
2013.12.31.
Hol lehet a téli olimpia 2022-ben?
Múlt héten lezárult a 2022-es téli olimpia rendezésére kiírt pályázat határideje. Összesen hat helyszín jelentkezett arra, hogy otthont adjon az eseménynek. A legközelebbi a lengyel-szlovák pályázat, de nézzük végig mind a hat jelentkezőt, mi szól mellettük vagy ellenük?
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »