Menü ≡

Olaszország témájú cikkeink

2021.03.03.
Április 6-ig zárva maradnak az olasz síterepek
Ahogy az egyik síterep üzemeltetője kommentálta a hírt: Olaszországban gyakorlatilag úgy ért véget a síszezon, hogy el sem kezdődött.
2021.02.17.
Kitört a havas Etna, látványos képek
Nagy robajjal és régóta nem látott lávafolyammal tört ki tegnap az Etna szicíliai vulkán. Érdekesség, hogy a hegyen síterep is található, amelyet idén a korlátozások miatt még nem lehetett megnyitni.
2021.02.15.
Március 5-ig mégsem nyithatnak az olaszországi sípályák
Az olasz egészségügyi miniszter, Roberto Speranza nem engedélyezte a sípályák február 15-től tervezett megnyitását, és március 5-ig meghosszabbította a zárva tartásukat - közölte a tárca vasárnap este.
2021.02.14.
Március 5-nél korábban nem nyithatnak az olasz síterepek
Az eredetileg engedélyezett február 15-i időpontban nem nyithatnak ki az olasz síterepek, az új céldátum március 5-e. A lenti cikk a korábbi hírt tartalmazza, frissítésekkel.
2021.02.14.
117 km/órás sebességnél, hátrafelé síelve kerülte el a bukást!
A cortinai alpesi világbajnokságon vasárnap a férfi lesikló versenyt versenyeztek. Több érdekes esemény is színesítette a versenyt, azonban a francia Maxence Muzaton látványos mentéséről sokáig fogunk még beszélni!
2021.02.08.
Havazás miatt maradt el a világbajnokság első versenye
Megtréfálta az időjárás a szervezőket és havazás miatt már az első napon halasztani kellett az első versenyt. A női alpesi összetett (lánykori nevén kombináció) versenyeinek pótlásáról később döntenek.
2021.02.07.
Két hét a tévé előtt: kezdődik az alpesi világbajnokság!
A megnyitó ünnepséggel ma este kezdetét veszi a 46. alpesi világbajnokság. A helyszín az olaszországi Cortina d'Ampezzo, ahol hagyományokban igazán gazdag a síelés és az ezzel kapcsolatos versenysport is.
2021.02.07.
Szaharai homok színezte meg a hegyek havát
Szombaton a légtömegek nagy mennyiségű szaharai homokot szállítottak a kontinens felé, amelyből rengeteg rakódott le a síterepek és a hegyek havas részein, alaposan megváltoztatva a hó "fehér" színét. Olasz, francia, andorrai és svájci hegyekben és településeken is készültek képek az érdekes és nem is olyan ritka jelenségről.
2021.02.05.
Cortina: alpesi világbajnokság előtt a magyar válogatott
Február 7-én, vasárnap a megnyitó ünnepséggel megkezdődik az olaszországi Cortina d`Ampezzóban az alpesisí világbajnokság. A Magyar Sí Szövetség vezetése a legeredményesebb és legígéretesebb válogatott sízőit indítja el, akik a technikai számokban bizonyíthatnak majd.
2021.01.28.
A Dolomitok sípályái február 15-én nyitnának, ha engedik
A címbeli mondatban az a lényeg, hogy a Dolomitok síterepei még nem engedték el a szezont, és ha lehetőségük nyílik, akkor még vállalják a nyitást az utolsó 1-2 hónapra.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »