Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Felső-Ausztria témájú cikkeink

2019.12.24.
Ausztria: méteres hó Karácsonyra
Holle Anyó visszatért és kövér pelyhekben havazik Ausztria több részén, elsősorban az északi tartományok (Tirol, Salzburg, Felső-Ausztria, Alsó-Ausztria egy része) kaptak hétfőn jelentős havat. A következő napokban is folytatódik a télies időjárás.
2019.04.16.
A hegyibringázás szerelmeseit várja Ausztria
40 nemzet több mint 5000 résztvevőjével a Salzkammergut Trophy Ausztria legnagyobb MTB maratonja. Az UNESCO természeti világörökségén, a Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut régión keresztül vezető hosszú útvonal Europa legimpozánsabb maraton távjai közé sorolható. A résztvevők hét különböző táv közül választhatnak.
2018.12.01.
Ausztria: hol lehet síelni az első decemberi hétvégén?
Hétvégén már december és Ausztriában egymás után nyílnak meg a síterepek. Az alábbiakban megpróbáljuk felsorolni az aktuális információk alapján a nyitvatartó síterepeket. Mivel a síterepek még csak néhány pályával és lifttel nyitnak, indulás előtt érdemes tájékozódni a helyi kínálatról.
2017.12.24.
Háromméteres hó Ausztriában
A csapadékos ősz és december sok havat hozott az osztrák hegyekbe, egyes síterepeken már meghaladta a hómennyiség a mágikus három métert. A következő havazás a jövő hét közepén jöhet.
2017.12.21.
Szakadó hóban zajlott a Vasas Kupa Hinterstoderen
Az ausztriai Hinterstoder síterepén december 17-én rendezték meg a szezonnyitó Vasas Magyar Kupa alpesi síversenyt. Az eseményről Tóth Etre írt beszámolót.
2017.02.13.
Lavina Tirolban: két méter mélyről ásták ki a túlélőt
A hétvégén számos lavinabaleset történt Ausztriában (is). Obergurgl-Hochgurgl síterepén az egyik csoport a lift hegyállomásától a pályán kívül próbált leereszkedni a völgybe. A saját maguk indította lavina körülbelül két méter mélyen temette el a vezetőjüket, akit komoly sérülésekkel szállítottak kórházba.
2017.01.03.
Nagy havazás várható a héten Ausztriában
Jól indul az új év Ausztria síterepein, legalábbis azokon, amelyek az Alpok északi oldalára épültek. A következő napokban akár egyméteres havazás is várható Ausztriában, Vorarlbergtől egészen Alsó-Ausztriáig. A havazáshoz erős szél, és csütörtöktől sarkvidéki hideg is társul, erre készüljünk a síelésnél.
2016.12.27.
Ausztria: 60 cm friss hóval érkezik a tél
December utolsó hetében alaposan bekeményít az időjárás, nem egészen egy nap leforgása alatt 40-60 cm friss hó eshet Salzburg keleti hegyeiben, Stájerországban és Alsó-Ausztriában.
2016.02.25.
Hinterstroder: három férfi világkupa futam a hétvégén
A felső-ausztriai Hinterstroder síterepén eredetileg két versenyt rendeztek volna a hétvégén, de a helyiek még bevállalták egy korábban elmaradt futam pótlását is, így már pénteken is lesznek versenyek. A pályára nem engedtek rá senkit a héten, nem is csoda, hiszen hétfőn még 20 fok volt a pályán.
2016.02.11.
Ausztria: havazás után tökéletes időjárás síeléshez
Tegnap szinte egész Ausztria magasabb hegyeiben havazott. Ezúttal végre a déli végek és a magyar határhoz közeli terepek is részesültek a jóból. Mára fokozatosan kisütött a Nap, a délről és nyugat felől egyre több síterep fürdött szikrázó napsütésben, csak keleti részen maradtak meg néhány helyen a felhők.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »