Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Salzburg témájú cikkeink

2022.02.09.
Többméteres hó az osztrák hegyekben
Január utolsó fele és február első napjai igencsak belehúztak havazás fronton, az északi tartományokban jelentős hó esett.
2022.02.02.
Ausztriában két méter friss hóval indul a február
A szezon eddigi legnagyobb havazása zajlik ezekben a napokban Ausztria nyugati tartományaiban, hétfőtől csütörtök reggelig 100-200 cm hó várható, ennek egy jelentős része már leesett.
2022.01.22.
Ausztria: méteres friss hóval tért vissza a tél
A hétközi napsütést csütörtökön hideg front követte, több hullámban érkezik a hóesés az osztrák hegyekbe, ezúttal Salzburg tartomány, és a tartománnyal szomszédos felső-ausztriai és stájer régiók részesülnek a jóból, de havazik az alsó-ausztriai síterepeken is.
2022.01.06.
Ausztria: fél méter friss hóval tért vissza a tél
Hosszú szünet után ismét havazott hegyen-völgyön az osztrák hegyekben, a mostani havazás elsősorban a tiroli Zillervölgyi-Alpokat, a salzburgi Magas-Tauern hegységet és Karintia egyes részeit érintette.
2021.12.16.
RADSTADT: a hegyekkel és sípályákkal körülvett város
Radstadt "óvárosa" egyedülálló fekvését a települést körbeölelő hegyeknek köszönheti. Salzburgtól mindössze 70 km-re található dél felé, a felső Ennstal völgyében, a Dachstein masszívuma és a Radstädter-Tauern hegység között.
2021.12.08.
Nyitnak az osztrák szállások, de régiónként eltérően!
A jó hír, hogy szombatról vasárnapra véget ér az országos zárlat Ausztriában, így például ismét lehet szállást foglalni a síeléshez. A helyzetet bonyolítja, hogy a tartományok saját hatáskörben dönthetnek az enyhítésekről és a bevezetés időpontjáról.
2021.12.07.
Újabb fél méter hó esett Ausztriában
Az osztrák havazásokat szinte már nehéz követni; november 25-óta csaknem kétnaponta havazik. A hóesések jellemzően Karintiára, Salzburg tartomány déli részeire (Magas-Tauern, Alacsony Tauern, Lungau) korlátozódnak, de időközben jelentős jó hullott északon is.
2021.12.04.
Ausztria: itt az újabb havazás fél méter hóval
A szerdai szünnap után Holle Anyó ismét visszatért az osztrák hegyekbe, különösen Karintia egyes részein és a Magas-Tauernban (Salzburg) esett nagyobb hó péntek reggelig, a szerencsésebb helyeken fél méter feletti. A következő havazás ma kezdődik.
2021.11.28.
Ausztria: 50-100 cm friss hó és nincs vége!
A tél igazán komolyan gondolta az elmúlt napokban és különösen Karintiában, valamint Salzburg tartomány délebbi részein hatalmas hóval takarta be a hegyi világot.
2021.11.27.
Ausztria: fél méter friss hó és a nagyja csak most jön
Péntekre virradóra egy mediterrán front érte el Ausztriát, a havazásból Bécsbe is jutott. A legtöbb hó Karintia egyes részein, Kelet-Tirol déli hegyvidékében és Salzburg tartomány déli területein, elsősorban a Magas-Tauern és Alacsony-Tauern hegyekben esett.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »