Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Stájerország témájú cikkeink

2022.05.11.
Ezek a felvonók üzemelnek nyáron is Stájerországban
Téged is rabul ejt a végeláthatatlan panoráma a hegy tetejéről, de nincs kedved feltúrázni? Kirándulnál a családdal a közeli Alpokban, de nem szeretnél nagy szintkülönbséget megtenni? Mutatjuk Stájerország nyáron is üzemelő felvonóit.
2022.05.05.
A Planai-on van Stájerország legmagasabban fekvő játszótere
A Schladming-Dachstein Sommercard (nyári kártya) tulajdonosai naponta egy alkalommal ingyenesen használhatják a régió valamelyik felvonóját egy hegy- és völgymenetre. A régióban megszálló vendégek nyolc különböző hegy közül választhatnak, amelyek mindegyike tele van élményelemekkel.
2022.05.04.
Hat termálfürdő várja a vendégeket a Stájer Termálvidéken
Stájerország fővárosától, Graztól mindössze 65 kilométerre délkeletre található a Stájer Termálvidék, ahol Bad Radkersburg, Bad Gleichenberg, Loipersdorf, Bad Blumau, Bad Waltersdorf és Sebersdorf hat termálfürdőjének forró forrásai teljes erővel törnek fel a földből.
2022.05.03.
50 éves jubileumot ünnepel Ausztria zöld szíve
Ausztria tartományai közül Stájerország a magyarok legkedveltebb úti célja télen és nyáron is egyaránt. Elég csak néhány helységnevet említeni, hogy be tudjuk tájolni: Murau, Schladming, Mariazell. Síterepek, kerékpárutak, végtelen kirándulás lehetőségek birodalma Stájerország, ahol 850 millió fa termeli az oxigént. Ezért is lett a tartományt szimbolizáló logó a zöld szív kerek ötven évvel ezelőtt.
2022.02.09.
Többméteres hó az osztrák hegyekben
Január utolsó fele és február első napjai igencsak belehúztak havazás fronton, az északi tartományokban jelentős hó esett.
2022.01.22.
Ausztria: méteres friss hóval tért vissza a tél
A hétközi napsütést csütörtökön hideg front követte, több hullámban érkezik a hóesés az osztrák hegyekbe, ezúttal Salzburg tartomány, és a tartománnyal szomszédos felső-ausztriai és stájer régiók részesülnek a jóból, de havazik az alsó-ausztriai síterepeken is.
2021.12.08.
Nyitnak az osztrák szállások, de régiónként eltérően!
A jó hír, hogy szombatról vasárnapra véget ér az országos zárlat Ausztriában, így például ismét lehet szállást foglalni a síeléshez. A helyzetet bonyolítja, hogy a tartományok saját hatáskörben dönthetnek az enyhítésekről és a bevezetés időpontjáról.
2021.11.16.
A világ legnagyobb téli sport múzeuma itt van a közelben
Mürzzuschlagban található a világ legnagyobb Téli Sport Múzeuma, ahol megismerkedhetünk a téli sportok történelmével. Nyomon követhetjük a sportfelszerelések fejlődését a fából készült sílécektől kezdve a legújabb carving lécekig, a faszánkóktól a mai ultramodern versenyszánkókig
2021.11.16.
Téli élmények a komfortzónán kívül Magas-Stájerországban
Az élet igazán izgalmas pillanatait a komfortzónkon túl élhetjük meg. Akinek van bátorsága elhagyni a karbantartott sípályákat, és inkább hótalpat vagy túrasít csatol, egészen különleges élményeket szerezhet.
2021.08.13.
Gyorsabban elérhetőek lettek az osztrák síterepek
Jó hír az Ausztriába tartó autósoknak! A néhány éve elkészült M86-os autóútnak, valamint a nemrégiben átadott M85-ös autóútnak köszönhetően már gyorsabban közelíthetőek meg a stájerországi, karintiai és salzburgi síterepek is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »