Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Elbrusz témájú cikkeink

2016.04.01.
Legek sorozat: A világ legmagasabb síterepei
"Leglegleg" sorozatunk mostani cikkében a világ legmagasabb síterepeit mutatjuk be. Egyes síterepeken nem egy helyen már oxigénpalack szükségeltetik a síeléshez, de Földünk mely országaiban találhatjuk őket? Összeállításunkban olyan terepekről írunk, ahol a hütték helyett az oxigén bárok kerülnek előtérbe.
2016.02.26.
4500 méter magasan épülhet meg az új kínai síterep
Egyelőre még nem sokat tudunk róla, csak annyit, hogy a kínaiak a 13. ötéves terv (2016-2020) keretében síközpont építését tervezik Tibet fővárosa, Lhásza környékére. Maga a főváros 3650 méteren fekszik, a síterep átlagos magassága 4500 méter magasan lenne.
2011.03.01.
Óriási lavinát filmeztek le Oroszországban
Az alábbi videó azt mutatja be, hogyan lehet mesterségesen lavinát elindítani. Erre a legtöbbször elővigyázatosságból kerül sor, amikor a hóréteg annyira instabil, hogy bármikor elindulhat a hócsuszamlás. Ezért inkább ellenőrzött körülmények között lerobbantják a veszélyes hóréteget.
2005.05.14.
Kaukázusi helisí-heliboard úti beszámoló 2005
Sok síző és hódeszkás álma a heli síelés. A Yeti Síklub számára ez az álom valósságá vált. A Kaukázus érintetlen hegyoldalain rajzolták az íveket a friss porhóba, de megjárták a gleccserekkel tarkított Elbruszt is.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »