Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Obertauern témájú cikkeink

2022.04.19.
Április 23-24.: Kincskereső hétvége Obertauernben
Idén 14. alkalommal rendezik meg a hagyományos kincskereső hétvégét április 23-24. között a híresen hóbiztos Obertauernben. A "Gamsleiten Kriterium" névre keresztelt esemény Ausztria legnagyobb kincskereső versenye, ahol a 30 értékes nyeremény között egy vadonatúj BMW X1 is vár a nevezőkre.
2022.03.08.
Síkörhinták az Alpokban: a változatosság garantált
Az Alpokban azokat a sícentrumokat nevezik síhintának, ahol a síliftek több völgyben fekvő alpesi falut kötnek össze oly módon, hogy az azokat elválasztó hegyeken át oda-vissza "hintázva" felvonózhatunk és síelhetünk, lecsatolás nélkül. Amikor egy pályarendszer körbesíelhető, na az a síkörhinta.
2022.02.04.
Tökéletes időjárással indul a síszünet Ausztriában
Ausztriában hétvégén megkezdődik a háromhetes síszüneti időszak. Az első héten Bécs és Alsó-Ausztria iskolásai lepik majd el a síterepeket, természetesen nemcsak a lakhelyükhöz közeli, hanem a nyugatabbra található osztrák pályákat is.
2021.11.28.
Ausztria: 50-100 cm friss hó és nincs vége!
A tél igazán komolyan gondolta az elmúlt napokban és különösen Karintiában, valamint Salzburg tartomány délebbi részein hatalmas hóval takarta be a hegyi világot.
2021.11.17.
Obertauern: később kezdődik a szezon a tervezettnél
Sok hazai síelő figyeli ennek a síterepnek a nyitását, de sajnos késik a szezonkezdet. A tervek szerint holnap, azaz november 18-án, csütörtökön már megkezdődött volna a szezon a Salzburg régióban található Obertauern síterepén, azonban az időjárás nem volt partner a pályák előkészítésében, így néhány napot biztosan csúszik a szezonkezdet.
2021.11.16.
Szezonmunkások hiánya: Obertauern fizetést sorsol ki nekik
Miközben a síelők már az igazi szezonkezdetre várnak, a síterepek vezetői egyre gondterheltebben ráncolják a homlokukat. Az ok Ausztriától Észak-Amerikáig ugyanaz. Óriási hiány van munkaerőből és az oltások mellett az előző elmaradt szezon is közrejátszik.
2021.10.05.
Többen kaptak visszatérítést a 19/20 szezonbérletek árából
Egyre többen fordulnak az osztrák lifttársaságokhoz azzal az igénnyel, hogy pénzvisszatérítést szeretnének a fel nem használt szezonbérleteikre abban a szezonban, amikor 2020 márciusában hirtelen leállították a sílifteket, és többet már nem is lehetett síelni.
2020.02.10.
Tíz legendás fekete sípálya az Alpokban
Íme egy újabb bakancslista megszállott síelőknek: ezúttal az Alpok legbrutálisabb meredekségű sípályáit gyűjtöttük össze. Elsősorban azokat válogattuk, melyek már külön elnevezést kaptak, ami mutatja, mekkora tisztelet övezi őket. Tiszteljétek, teszteljétek ti is! De csak megalapozott sítudással.
2020.02.04.
Obertauern: tilos a síelés este fél héttől másnap reggel 8-ig
Az utóbbi időszak sajnálatos esti síbalesetei után a helyi önkormányzat rendeletet hozott, hogy az egész síterepen tilos este fél héttől a pályákon síelni, néhány pályán már öt után!
2019.12.24.
Ausztria: méteres hó Karácsonyra
Holle Anyó visszatért és kövér pelyhekben havazik Ausztria több részén, elsősorban az északi tartományok (Tirol, Salzburg, Felső-Ausztria, Alsó-Ausztria egy része) kaptak hétfőn jelentős havat. A következő napokban is folytatódik a télies időjárás.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »