Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Hogyan készül a síelők.hu időjárás előrejelzése?
Portálunk a piacon lévő (szerintünk) legjobb európai szolgáltatótól vásárolja a hó- és időjárás adatokat a világ kb. 1000 síterepére. Már több mint 10 éve vagyunk szerződésben a németországi Skiresort International GmbH-val és rajtuk keresztül a wetter.net időjárás portál tulajdonosával, a Qmet GmbH-val. Sok munkát fektettünk ebbe az együttműködésbe és folyamatosan dolgozunk az adatbázisok szinkronizálásán, a megjelenő adatok és grafikonok tökéletesítésén minden szezonban. Közben a meteorológusok által használt technológiák is fejlődnek, az előrejelzések évről évre jobbak, megbízhatóbbak.

Az előrejelzést a Qmet GmbH szolgáltatja, a piacvezető meteorológiai modellek, a GFS (Global Forecast System), ECMWF (European Center for Medium-Range Weather Forecasts) IKON7, IKON14 és GEM25 adatainak felhasználásával. Ezen modellek adatait egy mixben kombinálva állítják elő a 7 napos előrejelzést minden síterepre, külön adatot szolgáltatva a hegyre és a völgyre. A "mixelés" rendszerint azt jelenti, hogy az adott időjárási modell főfutását veszi alapul, és a többiből egy átlagot hoz létre. Annyiban speciális az algoritmus más, "lakossági" időjárás előrejelző oldalakhoz képest, hogy mérési pontok esetén nem csak a geo koordinátát, hanem a tengerszint feletti magasságot is figyelembe veszi a várható időjárás és hómennyiség kiszámításánál.

Az adatok XML csatornán érkeznek és naponta háromszor frissülnek a portálon. Az áttekinthetőség érdekében 3 napszakra jelenítünk meg előrejelzést jól értelmezhető ikonokkal. Mutatjuk a várható aktuális hőmérsékletet a hegyen és a völgyben reggel, délben és este. Jól értelmezhető grafikus jelekkel mutatjuk a várható napsütést és csapadékot, valamint a szélerősséget. Az időjárás ikonok megjelennek a síterep oldalakon és az előrejelzéseket összesítő táblázatokban is. A havazás előrejelzés dobozban megjelenő érték a várható napi havazás rekordot mutatja.

Minél közelebb van az adott nap, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a jelzett időjárási esemény bekövetkezik. 4-7 napos távlatban még csak trendeket tudnak a meteorológusok megjósolni, 1-3 napon belül azonban már viszonylag nagy eséllyel látható előre az időjárás, a beválás valószínűsége annál nagyobb, minél kisebb időtávban nézzük az előrejelzést.

Az időjárás előrejelzés adatokat továbbszolgáltatjuk más hazai médiumoknak és utazási irodáknak. Erre vonatkozó ajánlatunk itt található.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.