Menü ≡
Hol lehet a legkedvezőbb árakon síelni?
Egy napos sízésre természetesen már idehaza a legolcsóbb menni, ill. a határhoz közel eső osztrák, szlovák, szlovén, esetleg román terepekre.

Akik max. 3-4 napra mennek, azok számára fontos a távolság, hogy minél korábban lécen lehessenek és az utolsó lift után haza lehessen érni még időben. Ezért nem is érdemes hatalmas pályarendszereket választani, a kisebb, 50 km alatti pályák is bőven elegendők. Az utazás a szűk keresztmetszet számukra, emiatt Ausztria keleti és középső régiói, Szlovákia (Chopok, Donovaly), vagy akár Szlovénia is szóba jöhet.

Ha valakit nem zavar a hosszú utazás, a szűkös, szerényebb szállás, akkor költséghatékony szempontból az egyik legjobb választás Franciaország.
Léteznek továbbá olyan olcsóbb, buszos vagy egy kisebb terepre irányuló, esetleg mellékszezoni utak, ahol ha nem költ valaki egy fillért sem a pályán, akkor aránylag olcsón meg lehet úszni.

Családos sízők esetén a szűk keresztmetszet utazás időtartama és a gyermekünk türelme közötti fordított arányosság. Valószínűleg gyermekünkkel együtt sízünk vagy síiskolába íratjuk be. Szülői kötelességünk miatt csak max. 2-4 órára tudunk eltávolodni a porontyunktól. Szint úgy nem érdemes a több száz kilométeres pálya rendszereket választani. Szóba jöhet, tehát Ausztria középső és keleti régiói, Szlovákia és Szlovénia.

Kis táborozók: általános iskolás, középiskolás sítáborok. Számukra egyértelmű hogy nem a 3000-es hegyek az ideális helyszín. Szlovákia, Ausztria középső és keleti régiói és Szlovénia jöhetnek szóba.

Egyetemi táborozók: 18-26 év közötti korosztály, akik baráti társaságokba összeverődve utaznak. A hosszabb buszút őket nem terheli nagyon meg. A hallgatóknál az ár és a buli a legfontosabb. Számukra a dél-francia régiók a legjobbak.
Ebben a kategóriában van egy olyan nagyobb csoport is, akiknek az ár és a sí élmény a lényeg. Számukra Franciaország középső területei az ideálisak (pl. a Savoie területei, legkönnyebben és gyorsabban megközelíthető franciaországi sírégió).
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »