Menü ≡
Meg lehet élni síoktatásból?
A síoktatás egy szezonális elfoglaltság. Bár az utóbbi időben megindultak a síterep-fejlesztések Magyarországon, egyelőre csak pár hely van, ahol a szezon hossza megközelíti vagy túllépi a száz napot, tehát tervezetten huzamosabb ideig végezhető síoktatás. A műanyag pályával rendelkező síiskoláknál ez hosszabb, de ott sem egész évben üzemelnek a pályák.
Ausztria talán a legnépszerűbb a magyar síoktatók körében, ott egy síiskolánál dolgozva általában december közepétől húsvétig tartó szezonnal és havi nettó 1000-1200 eurós fizetéssel számolhatunk. Ehhez hozzájön a törvényileg kötelező 13-14. havi fizetés időarányos része, a legtöbb helyen pedig ingyen, vagy nagyon olcsón szállást is kaphatunk. Ritka, de előfordul, hogy ellátás is jár a szálláshoz. Amennyiben nem így van, pár száz eurós költséggel kell havonta számolni.
A fentiekből körülbelül kiszámítható, hogy mennyi kereset maradhat szezon végére, azt pedig mindenkinek egyénileg kell eldöntenie, hogy ez elég-e. A legtöbb síoktatónak van valamilyen nyári kiegészítő foglalkozása.

A kérdést megválaszoló szakértő:

h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »