Az osztrák krumplisaláta, az Erdapfelsalat hagyományos receptje nagy meglepetést nem tartogat, kis odafigyeléssel bárki egyszerűen elkészítheti ezt a közkedvelt köretet/salátát.
Hozzávalók
- 50 dkg burgonya
- 1/4 l húsleveslé (akár leveskockából)
- 2 kisebb lila hagyma vagy friss snidling (a legjobb talán a kettő keveréke)
- 1 EK ecet
- 3-4 EK olaj (aki jobban kedveli az ízét, olívaolajat is használhat)
- 1 teáskanál tárkonyos mustár (kiváltható sima mustárral és tárkonnyal)
- só
- bors
- cukor
Ízlés szerint tovább ízesíthető egy kis citromlével, sima ecet helyett pedig akár borecet is használható.
Elkészítés
A salátához a krumplit megmossuk, és héjában puhára főzzük. Még melegen meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk egy tálba, és ráöntjük a meleg húsleveslét. A mustárt az olajjal kikeverjük, hozzáadjuk a sót és a borsot, és a krumplihoz adjuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és ezt is hozzáadjuk a krumplihoz, ecetezzük, cukrozzuk. Addig keverjük, míg krémes nem lesz. Betesszük a hűtőbe 3-4 órára és hagyjuk összeérni.