Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
h i r d e t é s
SÍTEREPAJÁNLÓ
Lachtal
Hóbiztos sízés 1600 és 2222 m közötti magasságban
Donovaly
11 km sípálya & 16 sílift
Budapesttől csak 200 km-re!
Rax - Raxalpe
Hótalpas túrák 1600m-en a Rax fennsíkon
Kreischberg - Murau
A magyarok kedvenc síterepe! 42 km kezelt sípálya, 13 lift!
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
KÖVESS MINKET!
facebook twitter googleplus youtube instagram
Mi a titka az osztrák hüttékben és éttermekben kapható krumplisalátának?
Az osztrák krumplisaláta, az Erdapfelsalat hagyományos receptje nagy meglepetést nem tartogat, kis odafigyeléssel bárki egyszerűen elkészítheti ezt a közkedvelt köretet/salátát.

Hozzávalók
  • 50 dkg burgonya
  • 1/4 l húsleveslé (akár leveskockából)
  • 2 kisebb lila hagyma vagy friss snidling (a legjobb talán a kettő keveréke)
  • 1 EK ecet
  • 3-4 EK olaj (aki jobban kedveli az ízét, olívaolajat is használhat)
  • 1 teáskanál tárkonyos mustár (kiváltható sima mustárral és tárkonnyal)
  • bors
  • cukor
Ízlés szerint tovább ízesíthető egy kis citromlével, sima ecet helyett pedig akár borecet is használható.

Elkészítés
A salátához a krumplit megmossuk, és héjában puhára főzzük. Még melegen meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk egy tálba, és ráöntjük a meleg húsleveslét. A mustárt az olajjal kikeverjük, hozzáadjuk a sót és a borsot, és a krumplihoz adjuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és ezt is hozzáadjuk a krumplihoz, ecetezzük, cukrozzuk. Addig keverjük, míg krémes nem lesz. Betesszük a hűtőbe 3-4 órára és hagyjuk összeérni.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a síelők.hu friss híreit és síelőknek szóló aktuális ajánlatait.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 116 vendég és 6 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet