Mi befolyásolja az osztrák szállások árait?
  • A versenyszférában minden termék és szolgáltatás árát igen nagyban befolyásolja az adott dolog iránti kereslet és kínálat. Ez elmondható a szállásokról is: azért van mellékszezon, mert ilyenkor kisebb a kereslet, túlkínálat van, ezért alacsonyabbak az árak. Főszezonban viszont nagy a kereslet, ezért ugyanazt a szolgáltatást drágábban is el lehet adni. Így tehát a szállás árak Ausztriában, a síparadicsomok környékén a téli főszezonban a legmagasabbak. A nyári hónapokban ennél akár 10-20%-kal olcsóbban üdülhetünk.
  • A téli szezonon belül is a legdrágább időszakok a karácsonyi és szilveszteri turnusok. Ilyenkor jellemzően legalább 1,5-szeres árakkal lehet számolni, a minimális tartózkodási idő pedig 5-7 éj. Szállást is jó előre kell erre az időszakra foglalni!
  • A februári időszak számít a főszezonnak, mivel ekkor indulnak be a tartományi síszünetek.
  • Bizonyos időszakokban a normál, főszezoni árakhoz képest akár 20%-kal olcsóbban is megúszhatjuk a szállásdíjat, ezek az időszakok általában: szezonkezdettől-karácsonyig, január, március második felétől-szezonzárásig (kivéve: Húsvét).
  • Egy kategórián belül több szempont szerint változhatnak az árak, ilyenek például a sípályától való távolság illetve a ház által kínált szolgáltatások köre.
  • Legolcsóbb szállást az ún. Ferienwohnung (üdülőlakás vagy apartman) és Bauernhof (falusi szálláshely) kategóriában találhatunk
  • Az apartman árak nagyban függnek az ágyak számától: két fős apartmant nehéz találni és egy főre vetítve "húzós" lehet az ára, míg egy 6-8 személyes apartmant ha sikerül tele tölteni megcsíphetjük a legolcsóbbnak számító 10 euró/fő/éj árat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.