Menü ≡
Milyen rétegekből tevődik össze egy síléc?
- Felső takarólap - héj (top sheet): ez a réteg védi a lécet az időjárás behatásaitól. Aljára nyomtatják a dizájnelemekt.
- Felső réteg(ek) (top layer): ide kerülnek a gyártók által kifejlesztett különböző rezgéscsökkentő és torziós szilárdságot növelő rendszerek.
- Sílécmag (core): minőségi, profi léceknél (némi kitérők után ismét) fából készül, de a legkülönfélébb megoldásokat fejlesztették már ki. Kezdőbb léceknél habosított megoldások taláhatók.
- Oldalfal: speciális üvegszállal dúsított, vagy ABS műanyagból készülnek. Feladatuk az élre ható erők, ütések tompítása, az él függőleges irányú megtámasztása, a síléc belső szerkezeti elemeinek védelme, illetve az élekre való erőátvitel hatásfokának biztosítása.
- Alsó réteg(ek): a síléc szerkezeti merevségét, rugalmasságát javítja, illetve tompítja a síléc talpát érő behatásokat.
- Talp: nagy molekulatömegű polietilénből készül. Ez az anyag hőmérséklettől függetlenül rugalmas, rendkívül jól csúszik.
- Él – kantni: Leggyakrabban nemesacélt használnak erre a célra, amely nikkellel és krómmal ötvözött, utólag edzett acélt jelent.

A fenti szerkezettel rendelkező léceket hívják szendvics szerkezetű léceknek.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »