Mire figyeljünk az osztrák utakon vezetve?
Síelés szempontjából Ausztriába irányul a legnagyobb autós forgalom, mivel Franciaországba inkább a buszos járatok a jellemzőek. Ezért tartsuk szem előtt a következőket:
  • Ausztriában november 1-től április 1-ig kötelező a téli gumi használata mind a négy keréken "télies útviszonyok közepette".
  • 2012. január 1-től kötelező a Rettungsgasse, azaz a mentősáv kialakítása a gyorsforgalmi utakon és autópályákon dugó kialakulásakor. (Erre tábla is figyelmeztet).
  • Az osztrák utakon minden utasnak, aki műszaki hiba esetén kiszáll az autóból, fényvisszaverővel ellátott ruházatot kell viselnie.
  • Az osztrákok nem udvariasságból, hanem kötelességből engedik át minden alkalommal a gyalogosokat a zebrán, Ausztriában ez ugyanis kötelező.
  • Náluk 0.5 ezrelék a maximális véralkoholszint, amivel még volán mögé lehet ülni. Ez körülbelül egy korsó sörnek, vagy egy deci bornak felel meg.
  • 2010 őszén hazánk kétoldalú megállapodást kötött az osztrákokkal – ennek értelmében a két ország kölcsönösen hozzájut a központi nyilvántartásokból a gépjárművekre és a vezetői engedélyekre vonatkozó adatokhoz, így a magyar autósok Ausztriában elkövetett közlekedési kihágásainak büntetése is behajtható!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.