Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mit érdemes tudni a síoktatók hazai besorolásáról?

Dr. Egri Katalin
Jogász, kiképző síoktató
Megválaszolt kérdései »
Az SMSZ továbbképzési rendszerében négy minősítési fok teljesíthető: SMSZ Síoktató*, SMSZ Síoktató**, SMSZ Síoktató***, SMSZ Síoktató****).
Az állami OKJ alapképzés elvégzésével az SMSZ-be belépő oktató az SMSZ Síoktató* fokozatot szerzi meg. A további minősítések megfelelő idejű oktatási gyakorlat igazolását követően valamint további elméleti és gyakorlati vizsgák teljesítésével szerezhetők meg. A továbbképzési szintek a nemzetközi síoktató szövetségek által javasolt óraszámra és tartalomra tekintettel a sikeresen vizsgázókat feljogosítja az IVSI bélyeg (SMSZ Síoktató**), az ISIA bélyeg (SMSZ Síoktató***) illetve az ISIA Kártya (SMSZ Síoktató****) használatára.

Az oktatóképzésben az egyik legfontosabb szempont, hogy a legkorszerűbb tudásanyag átadása azonos szemlélettel történjen. Az oktatóképzés egységes elméleti és gyakorlati tananyagát az un. „SMSZ Kiképző oktatók” csoportja a Szakmai Bizottság útmutatásai szerinti műhelymunkával dolgozza ki, fejleszti és továbbítja mind a síoktatók, mind a szabadidőben sportoló közönség felé.

Az SMSZ síoktatóiból válogatott bemutatócsapat (Hungarian Interski Demo Team, Magyar Síoktató Válogatott) 1990-ben alakult. Tagjai csak magas technikai tudással rendelkező szakképzett síoktatók lehetnek. Többen közülük kiképző oktatók, akik aktívan részt vesznek az SMSZ képzési tevékenységében.
Az SMSZ Demo Csapata csoportos ún. formációs síelés formájában tart bemutatókat hazai sípályákon, síiskolákban és a nemzetközi rendezvényeken.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.