Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Puha vagy kemény snowboard cipő kell?

Nagy Endre
Snowboard oktató, freerider
Megválaszolt kérdései »
Kétszáz eladott felszerelésből 1 db a kemény cipő - a legtöbb embernek tehát puha snowboard cipőre van szüksége. Nagyon nehéz kemény cipővel snowboardozást tanulni, ráadásul később a kezelt pályán kell maradni. A kemény cipőt a versenyzés tartja életben, igazán a monosís, vízisízők kedvence, az utóbbi 10 évben elméletivé vált.

Egy kezdőnek puhább felépítésű cipőre van szüksége, hiszen a mozgástanulás durva koordinációs szakaszában sokkal elnagyoltabb, "ügyetlenebb" mozdulatokkal hajtja végre a feladatsort, mondjuk a kanyarodást, mint egy haladó snowboardos.

Puha cipő:
Első ránézésre egy robosztusabb hótaposónak néz ki. Külső héja és bélése egyaránt külön fűzős. Ezt a cipőt puha kötéshez lehet csak használni, más rendszerekkel nem kompatibilis.

Kemény cipő:
Egy külső szemlélő számára elsőre inkább sícipőnek tűnik, mint snowboardcipőnek. Külső merev héja 2-4 csattal rendelkezik, míg belseje nagyon hasonlít egy sícipő bélésére. Ezen cipők merevsége biztosítja a legprecízebb irányíthatóságot. Fontos tulajdonságai továbbá a kemény cipőknek, hogy szárának dőlésszöge mind a négy irányba állítható. Az oldal irányú Canting állítás felel a helyes tartásért, az előre-hátra állítás pedig a meredekség és tempó függvénye.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.