Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kikapcsolódás a havas lejtőkön – valóban olyan, mint elképzelted?

2022.03.29. (x) szponzorált cikk

A síelés nagyszerű üdülési program lehet az egész család számára. Kicsik és nagyok egyaránt garantáltan élvezni fogják a lejtőkön való csúszkálást. Sokak azonban mégis tartanak tőle. Ez viszont leginkább a különféle pletykák és szürreális elképzelések miatt van. Igazából az egyik legszuperebb téli sportról beszélünk, ami senkit nem kéne, hogy elriasszon. Nézzük hát, mik azok a tévhitek, amik sokakat távol tartanak ettől a sporttól.

A síelés drága mulatság

Ez nem feltétlenül igaz. Persze akadnak elit síparadicsomok, ahová a belépő egy kisebb vagyon, de szép számmal találhatunk olcsóbb lejtőket is – olyan helyeket, amit az átlagember is képes megfizetni. A sífelszerelések esetében szintén ugyanez a helyzet. Vannak ugyan prémium felszerelések, amiknek tényleg borsos az áruk, ezek viszont profi sportolók számára készülnek. Az átlagembernek még vásárolnia sem muszáj, hiszen bérelhet is felszerelést. Akik mégis sajátot szeretnének, azok pedig bármelyik nagyobb áruházban szinte féláron hozzájuthatnak a különféle sportboltok által kínált termékekhez. Például az Alza kínálatában elég olcsón megkaphatunk mindent, amire csak a téli csúszkálás során szükségünk lehet. A síoktatók terén sem más a helyzet, hiszen minden instruktor más-más árakon dolgozik. Nem kell tehát attól sem tartanunk, hogy erre is feltétlen egy kisebb vagyont szükséges kifizetnünk majd.

Ez egy veszélyes sport?

Talán a másik legnépszerűbb pletyka a veszélyes csúszásokról szól. Ilyenkor a legtöbbször meredek lejtők, több ezer méter magas csúcsok és hihetetlen sebesség az, ami átvillan az agyunkon. Az igazság azonban itt is teljesen más. Valójában itt megint a profi sportolók és a gyakorlott síelők rutinját próbáljuk összemosni a kezdők világával. Ha teljesen járatlanok vagyunk a síelésben, akkor az oktatónk felügyelete alatt legfeljebb csak pár métert fogunk először csúszkálni – azt is kifejezetten lassan. Ha kicsit gyakorlottabbak leszünk, akkor pedig a sípálya kezdők számára kijelölt szakaszain csúszunk majd. Feleslegesen tartunk tehát a mély lezúgásoktól, meg az ezekből fakadó lábtörésektől. Láthatjuk tehát, hogy nincs okunk a félelemre. A síelés egy szuper sport, ha pedig esélyt adunk neki, biztosan felejthetetlen élményben lesz részünk.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.