Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

VIII. Volvo-K2 Kupa beszámoló

2010.01.14. Vági Zoltán

VIII. Volvo-K2 Kupa beszámoló Sikeresen, igazi téli hangulatban zárult a VIII. Volvo-K2 Kupa. Már a pénteki érkezéskor tapasztalni lehetett, hogy visszatért a tél Ausztriába. Tökéletes pályaviszonyok vártak minket a Kreischbergen Murauban.
A versenyt megelőző napon rákezdett a havazás, egy kicsit aggódott a szervezőgárda, hogy mi lesz az óriásműlesikló versennyel ilyen hóesésben, ráadásul volt olyan amatőr klub, aki a havazás miatt mondta le a versenyt. A technikai értekezletre megérkeztek a csapatok vezetői és ott már látszott, hogy nem lesz kevés versenyző.
A kreischbergi sípálya gyönyörűen előkészített, keményre ratrakolt alsó szakaszára körülbelül 20 cm friss hó esett az éjszaka folyamán. Reggel hét órakor még a nap is kikandikált, de tíz – tizenegy óra felé újból rázendített a havazás. A szombati versenyen összesen 5 starthely volt kialakítva, kettő az óriásműlesikló versenynek (versenyző / amatőr), egy a minik rajthelyének, egy a paralel snowboard versenynek és egy a freestyle SB és sí versenynek.
A startok hol egymást követően, hol átfedésben egymással zajlottak, teljesen zökkenőmentesen, három különböző időméréssel.
Kilenc órás rajttal a monosízők (mozgássérült versenyzők) kezdték meg a rendezvényt. Őket követték a felső GS (óriásműlesikló) rajtból a serdülők. Nekik egy futamot kellett teljesíteni, utána már nyugodtan készülhettek a másnapi műlesikó versenyre.

Az ifjúsági és felnőtt mezőny következett, nekik két futamot rendeztünk.
A gyors pályaáttűzés után mind az amatőrök, mind az ifjúsági és felnőtt versenyzők nekiestek a pályanézésnek. Eközben 10 órakor elrajtolt a mini mezőny, ahol a legkisebbek is sikeresen teljesítették a kitűzött kapukat.
A második futam elején a leigazolt sportolók rajtoltak a felső starthelyről. Ezt követően az alsó rajtból indultak az amatőr gyermek kategória résztvevői, majd őket követte az összes többi korosztály egészen senior III. kategóriáig. Ebben az évben a K2 Kupán 2006-1942 között született széles mezőny versenyzett. Az amatőr óriásműlesikló verseny közel 200 résztvevője délután 2 órára már a hüttében fogyasztotta jól megérdemelt jutalmát.
Az előző héten rendezett snowboard világkupa kidobóin a kora délutáni órákban megkezdődött a freestyle sí- és snowboard verseny Big Air futama. A boardosok különböző látványos trükkökkel szórakoztatták a közönséget és szerencsére ők is sérülés mentesen fejezték be a versenyszámokat.

A havazás egy kicsit megnehezítette a snowboard paralel versenyszámot, mivel ez a szám 16 órakor kezdődött a kivilágított pályán. Ez a versenyszám nagyon hangulatos és látványos, főleg amikor a sötét ég alatt csak ez a pálya emelkedik ki a hütték fényei közül, és közben jó zene szól. Az egész napos csúszást befejező vendégek az egész Kreischbergről - legyen az osztrák, magyar vagy más nemzetiségű - kellemesen szórakozott és drukkolt a célba érkező boardosoknak forralt bort kortyolgatva. Ezúton szeretnénk még egyszer köszönetet mondani a Kreischberg Lift Társaságnak, és külön Karl Fussi Úrnak a nem mindennapi segítségért!

Miközben a szervezők egy része a pályát bontotta, a többiek az eredményhirdetésre készültek a Murau-i Hotel Brauhausban. A nagyon szépen kialakított és felmolinózott nagyteremben hét óra körül, elkezdtek gyülekezni az eredményhirdetésre várók.
A Mini versenyzőktől kezdve a Senior kategóriákig mindenki együttérzéssel hallgatta a pár perces megemlékezést Bónis Ferenc kollégánkról, majd megkezdődött a díjak átadása. A Gyermek I és II kategória, illetve a versenyző kategóriák első helyezettjei egy Bónis Ferenc emlékplakettet is átvehettek, amit elhunyt edzőtársunk lánya adott át.
Minden célba érő (Miniknél rajthoz álló) versenyző ajándékokat és oklevelet, az első három helyezett az összes kategóriában érmet kapott.

A Volvo Hungária különdíját a felnőtt amatőr kategóriákban a Volvo Hungária képviselője adta át a legjobban szereplő résztvevőknek.

Ezen kívül még két különdíj is átadásra került, az egyik a családi verseny díja a Volvotól, ami egy hétvégi tesztautó használata, illetve a K2 50.000 forintos különdíja, ami a legjobb eredményt elérő klubnak járt utánpótlás nevelés céljára. Mindkét díj abszolút sikert aratott, reméljük a nyertesek hasznosan tudják felhasználni.

Az eredményhirdetést követően kezdődött az élőzenés díjátadás záró, ami igen jó hangulatban telt, a résztvevők nagyon jól érezték magukat. A vasárnapi műlesiklás a gyermek kategóriákkal kezdődött kis kapukkal, akik egymásután két futamban jöttek le áttűzés nélkül, hogy utána egy másik korosztályuknak szóló versenyre odaérjenek (Ezen a hétvégén sajnos négy magyar rendezésű verseny esett egybe, reméljük ez nem lesz gyakorlat a jövőben).

A leigazolt versenyzők is két futamban mérték össze erejüket, ami óriási izgalmak után délután egy órára be is fejeződött.

A délelőtt folyamán a snowboardosok csapatversenye a „Mumus” zajlott, ami egy nagyon hangulatos, meghívásos freestyle csapatverseny volt. Ennek a versenyszámnak az a célja, hogy összekovácsolja a résztvevő csapatokat. Rendhagyó, komoly tudást igénylő és izgalmas.

A műlesiklás eredményhirdetésére két órakor került sor, ahol a díjakat a Magyar Sí Szövetség elnöke Kaszó Klára adta át.

Ez egy jól sikerült verseny volt. Reméljük jövőre legalább ilyen jó lesz, vagy ha lehet, még ennél is jobb. Rajtunk nem fog múlni.
Köszönjük a támogatóknak, a Volvo-nak, az Energizer-nek, a Sprite-nak, a Kreischberg-nek a PORT.HU-nak és a Mozgásvilág.hu-nak hogy a verseny ismét megrendezésre kerülhetett! Köszönjük a K2 lelkes oktató csapatának a fáradhatatlan munkát, Gótzy Anteknek és a pályabíró csapatnak a segítséget, Tél Feri barátomnak az időmérést, Szergejnek és Schäffer Jancsi bácsinak a verseny közvetítését.

Eredmények: www.skiing.hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.