Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alsó-Ausztria: ahol világbajnokok tanultak síelni

2009.11.20.

Alsó-Ausztria: ahol világbajnokok tanultak síelni A világ legjobb női síelői minden második évben Alsó-Ausztriában mérik össze tudásukat: a Semmeringen rendezett verseny nagyszerű cégér Alsó-Ausztria varázslatos télisport-kínálatának, amely időközben számos kiemelkedő eredményt tudhat magáénak.
Alsó-Ausztria jó választás kezdő síelők és a családok számára. Emellett azonban a sportos ambíciókkal érkező üdülővendégek is megtalálhatják számításaikat, például a Semmering világkupafutamokon tesztelt sípályáin, ahol a világ legjobb női síelői minden második évben megküzdenek a világbajnoki pontokért, a Hochkar meredek lejtőin vagy a Mitterbachban található Gemeindealpe sípályáin. Egyáltalán nem meglepő dolog, hogy az Alsó-Ausztriából származó síversenyzők jóval nyugati kollégáik előtt végeznek a ranglistán. Michaela Dorfmeister és Thomas Sykora világkupa futamokon szerzett győzelmeikkel és világbajnoki címeikkel nem egyszer mentették meg az alpesi nemzet becsületét. Kathrin Zettel már évek óta meghatározó egyénisége az osztrák női válogatottnak, Andreas Buder sérülése után ismét versenyez, Benjamin Karlnak köszönhetően pedig Alsó-Ausztria immár a snowboardosok között is büszkélkedhet kiemelkedő versenyzővel.
Valamennyien nagyszerű sikereket értek el, Alsó-Ausztria sípályáin ismerkedtek meg a havas sportágak alapjaival, és mindannyian újra és újra visszatérnek ide, hogy a tartomány nagyszerű sípályáin készüljenek fel a világkupafutamokra. Ezek után már egyáltalán nem meglepő, hogy Mathias Zdarsky, a modern alpesi síelés "feltalálója" szintén Alsó-Ausztriából származik. Zdarsky a síoktatók ükapjaként egy olyan hagyomány első képviselőjének számít, amely az ország legjobb síiskoláiban mind a mai napig fellelhető.

Alsó-Ausztria tehát paradicsomi kínálattal várja mindazokat, akik sportos kihívásokra vágynak a sípályákon. A Hochkaron, a Keleti-Alpok legnagyobb, legmagasabban fekvő és leghóbiztosabb síközpontjában mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb terepet. A különösen igényes síelőknek nagyszerű lehetőséget kínál az ötnapos Hochkar Racing Camp, ahol videofilm alapján történő elemzés és célzott edzőfutamok segítségével sajátítható el a tökéletes carvingtechnika, valamint ismerhető meg a modern szlalomtechnika. Természetesen időmérő futamokra is sor kerül, többek között azokon a lejtőkön, amelyeken Sykora, Zettel, Buder és társai is gyakoroltak. A Gemeindealpe sípályái, Alsó-Ausztria legmeredekebb lesiklópályái. Semmi esetre sem szabad megfeledkezni a Zau(:ber:)g Semmering síterepen rendezett világkupa-futamokról sem, amelyek minden második évben megmutatják a világnak, hogy Alsó-Ausztriában milyen nagyszerű élmények várnak a téli üdülővendégekre, még a naplemente után is. A Semmering síterep kínálta 14 kilométernyi sípályából 13 kilométernyi éjszakai világítással is rendelkezik, ez egész Európában egyedülálló! Alsó-Ausztria az éjszakai síelés fellegvára.

Ahol ilyen nagyszerű sípályák várnak az üdülővendégekre, amelyek nappal és sötétedés után egyaránt használhatóak, igazán kellemes meglepetésként szolgál, hogy a számtalan szolgáltatás ráadásként rendkívül kedvező áron vehető igénybe. Az Ostalpen-CARD síbérlet nagyszerű ajánlat mindazoknak, akik szeretnék megismerni a tartomány valamennyi síterepét, valamint még a szomszédos stájer sípályákon is carvingoznának egyet. 33 síterep, 315 kilométernyi sípálya, 124 felvonó használható az egész téli szezon alatt mindössze 407 euróért.

Bövebb infó: www.also-ausztria.info és www.niederosterreich.a
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.