Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már akár autópályán is elérhető a Magas-Tátra

2021.10.26. 2021.11.16. sielok.hu | frissítve: 2021.11.16.

Jó hír a Tátra szerelmeseinek! Aki Magyarország keleti részéből szeretné megközelíteni Kassát, vagy a Magas-Tátrát, az újonnan épült, közel 60 kilométernyi autópályának köszönhetően akár 20-30 percet is spórolhat a menetidővel.
Fotó: NIF Zrt.
Fotó: NIF Zrt.
2021. október 26-án adták át a forgalomnak a Miskolcot a Kassa-közeli határral (Tornyosnémeti) összekötő, közel 57 kilométeres új autópálya-szakaszt. Ezzel a lépéssel szinte teljesen elérhető lett gyorsforgalmi úton Budapestről / Miskolcról / Debrecenből a Magas-Tátra, ill. Kelet-Szlovákia síterepei is időben közelebb kerültek, a menetidő kb. 25 perccel lecsökkent.
Kék színnel jelölve az új M30-as autópálya | Fotó: NIF Zrt.
Kék színnel jelölve az új M30-as autópálya | Fotó: NIF Zrt.
A szlovákiai oldalon még egy rövidebb szakaszon hiányos a teljes gyorsforgalmi összeköttetés: a Kassát keleti irányból elkerülő út hiánya miatt, a város előtt egy kb 6 km-es részen még sima autóúton kell haladni. Az elkerülőút megépítésének kezdete még nem ismert.
KOMMENTEK
Sansovino | 2021.10.27. 19:39
Két dolog. Az út eddig majdnem másfél óra volt, de a kerülők és az építések miatt. Most ez lerövidülhet - (van egy határ, ott néha emberek és ez idő és ember függő) - de lehet akár negyven-negyvenöt perc a Miskolc-Határ plusz tíz Kassa és azon át Presov felé a pálya.

Az az alagút és az útpálya kb nyár óta látszólag készen van. Az átadás megint csupán iroda és engedélyfüggő. De a belső elkerülő is csupán néhány perccel több, az már évek ót készen van.

(Kassára még be kell menni, mert a pálya vége a másik irányba áll. A jó atyafiak még nem építkeznek, csak azért, hogy...) ☺
Bspeder | 2021.11.02. 08:23
A hétvégén a magas-tátrai kirándulásról pont az M30 felé autóztam haza, hogy megnézzem, milyen az új autópálya. Nem várt meglepetés ért: az eperjesi alagutat és viaduktokat számomra teljesen meglepő módon átadták. Egy hónapja még a városban kellett kavirgálni, de vasárnap éjjel simán átjöttem rajta. Akkor még a Google maps sem látta, ma reggelre frissült, a kész D1 pálya elkerüli Eperjest nyugaton.

Így durván 35-40 perccel, 3 óra 20 percesre rövidült a Budapest-Poprád útvonal. Ugyanakkor 130 kilométerrel több, 10 literrel, tehát ma olyan 5000 forinttal lett több és hosszabb ez az út.

Link az október 28-i átadásáról:
https://spectator.sme.sk/c/22773024.../new-d1-highway-stretch-i...

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.