Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Százezer síbaleset egy évben!

2013.02.06. | Szerző: Rácz István / Biztosítás.hu Kft.
Százezer síbaleset egy évben! A foci után a második legnépszerűbb sport a sí és a snowboardozás a magyarok körében. Az általuk felkeresett - általában a környező országokban lévő - síterepeken azonban 1%-hoz közeli baleseti statisztikával kell számolni, vagyis minden századik síelő megsérül.
h i r d e t é s
Míg a nők általában a lábukon és a térdükön, a férfiak inkább a vállukon és a derekukon sérülnek meg.

Szokásos optimizmusukkal - jellemzően biztosítás nélkül - vágnak neki évről évre a magyarok százezrei a környező országok síterepeinek. Ezeken a síterepeken összesen mintegy 100 ezer síbalesetet regisztrálnak évente. A hatalmas számból leginkább Ausztria veszi ki a részét, ahol egy idényben mintegy 60 ezren sérülnek meg átlagosan (egyébként főként külföldiek). A balesetekből minden ezredik halálos és mintegy 10 ezer a fejsérüléses.

A Biztosítás.hu internetes portál által összegyűjtött adatok szerint ezekből a balesetekből a magyarok is jelentős mértékben kiveszik részüket. Az arányokat tekintve mintegy 10 ezer honfitársunk szenved síbalesetet évente, de közülük alig néhány ezren rendelkeznek megfelelő biztosítással. A magas baleseti és halálozási adatok ellenére, megdöbbentő módon a magyar síelőknek mindössze egyharmada köt utasbiztosítást síelésének idejére.
A balesetek tekintetében a nők és a férfiak, illetve a síelők és a snowboardozók között mutatkoznak a legjelentősebb eltérések. Míg a nemek képviselői között elsősorban a sérülések jellegéből fakadó eltérések dominálnak, addig a síelők és a snowboardozók balesetei a gyakoriságuk és súlyosságuk tekintetében térnek el egymástól. A sokak által még extrém sportnak tekintett snowboard esetében például a károk gyakorisága kétszerese a síbalesetekének, lévén a snowboard technikásabb, több ugrást, fordulást tartalmazó sport. Ugyanakkor lényegesen nagyobb a síelők által elszenvedett károk súlyossága mint a snowboardos társaiké, mivel a sí átlagos sebessége a snowboardét jóval meghaladja, így a sí esetében az esések és ütközések sebessége is nagyobb.

A hazai biztosítók mindazonáltal díjban még nem tesznek különbséget a síelők és a snowboardosok között, pedig a károk mértéke és a balesetek utáni átlagos táppénzes napok száma a síelők esetében éppen kétszer akkora (22 nap), mint a snowboarddal balesetet szenvedő társaik esetében (ahol mindössze 11 nap az átlagos táppénzen töltött napok száma balesetenként).

A balesetenkénti kárösszegek a százezer forinttól a sok milliósig-, miközben a síelésre is fedezetet nyújtó utasbiztosítások díjai a napi néhány száz forintostól, a napi maximum ezer forintosig terjednek. A Biztosítás.hu portálon évente szerződő mintegy 100 ezer utazó adatait elemezve elmondható, hogy a síelni indulók átlagosan 10 percet töltenek az utasbiztosításuk megkötésével, és átlagosan 2,5-szer utaznak évente. Legtöbben közülük a napi 3-500 forintba kerülő, ár-érték arányban a legtöbb szolgáltatást tartalmazó utasbiztosításokat választják, 20%-uk szolgáltatástól és ártól függetlenül veszi a legdrágább és mindössze 15%-uk az - aki kizárólag ár alapján választva - minden esetben a legolcsóbb biztosítást vásárolja meg.

Utasbiztosítás-kalkulátor és online kötés 10% kedvezménnyel a biztositas.hu-n

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ a Biztosítás.hu-ról:

A Biztosítás.hu az egyik legnagyobb független online biztosításközvetítő (alkusz) Magyarországon. Alkuszként az ügyfél nevében jár el a biztosítóknál a kiválasztott biztosítás megkötése érdekében. A társaságnak eddig is döntő szerepe volt az internetes biztosításkötés egyre nagyobb ütemű fejlődésében, mára a regisztrált felhasználók száma meghaladta az 500.000-et. A Biztositas.hu online biztosításközvetítői szolgáltatása díjmentes az ügyfél számára, gyors és egyszerű díjkalkulációt, összehasonlítást és szerződéskötést biztosít.

A Biztosítás.hu a sielok.hu partnere: www.biztositas.hu/sielok
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »