Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Monosí - hosszában összenőtt sílécek

2006.10.14.

Monosí - hosszában összenőtt sílécek A monosí már a snowboard megjelenése előtt elkezdett fejlődni, de a snowboard megjelenése szinte teljesen visszaszorította ezt a különleges téli sportot. A léc, mint a neve is mutatja "mono", azaz egy darabból áll akár egy snowboard, ezzel azonban minden hasonlóság meg is szűnik a két deszka között.
A hódeszkával ellentétben itt nem keresztben állunk a lécen, hanem ugyanúgy, mint egy lesikló sín - tehát hosszában. A kötések egymás mellett helyezkednek el és teljesen hagyományosak ugyanúgy, mint a síbakancs. A monosí felépítése a sílécekével egyezik, csak egy kicsit masszívabb szerkezet, mert a talpunk alatt az igénybevétel koncentráltan jelentkezik.
Monosí
Monosí
KOMMENTEK
dodobiker | 2017.01.28. 21:22
Sziasztok!

Van valaki aki aktívan monózik itthon? Érdekel a téma de nincs kontakt.

Üdv!

Tamás
szalontaisz | 2017.02.10. 22:10
Szia Tamás!
2004 után létrejött egy magyar honlap, a https://www.monosi.hu, de a 10-12 fős kemény mag az évek alatt feloszlott és sajnos a honlap is megszűnt. Jobb híján olvasgasd a neten elérhető, képek nélküli, szöveges fórum zöld színnel jelzett tárolt változatát (sgforum): http://webcache.googleusercontent.c...om/search?q=cache:bmyq-6n...
Jó Havat!
Üdv/Szalontai Tamás

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.