Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dockyard Havas Szezonzáró Kreischbergen

Szűzhó és háromezer magyar búcsúztatta a szezont Murauban

2018.03.24.

A márciusi magyar szezonzáró hétvége idén a 4 napos ünnep révén kiemelt érdeklődésre tartott számot. A snowboard magyar bajnokság és magyar síkupa futam mellett a síelők paralel szlalom száma volt a kedvenc versenyszám, de bőven akadtak délutáni programok is a kinti magyaroknak.
Hagyományosan, immár 26. éve rendezik meg a snowboard magyar bajnokságot a stájerországi Kreischberg lábánál. Időközben a hódeszkások mellett a síelők is megjelentek az eseményen és mára már a 4 snowboard OB szám mellett egy síkupa, sícross, slopestyle OB és sí paralel szlalom verseny is része a programnak. Ebben az évben szerencsések voltak a szervezők és a résztvevők, hiszen a 4 napos ünnep miatt már hetekkel ezelőtt alig volt szállás március közepére. A verseny és a hozzákapcsolódó esemény révén Murau a legkedveltebb helyszín a szezonzárásra, ilyenkor 2500-3000 magyar látogat el a népszerű síterepre.
Az idei verseny a megszokott napsütéses, tavaszias hangulattal ellentétben sok hóesés és kevés napfény mellett zajlott. A fenti részeken a szűzhavas élményeknek is lehetett hódolni a 40-60 centis friss hónak köszönhetően. Alul, ahol a versenyek zajlottak, néha havas esőbe váltott a csapadék, de ez sem szegte a versenyzők kedvét. A sí Magyar Kupában és az ehhez kötődő amatőr versenyen több, mint 160 nevező állt rajthoz, de népszerű volt a síelők körében az egyedinek számító és látványos sí paralel szlalom is. A slopestyle verseny rendhagyó módon a hegy tetején lévő profi parkban zajlott, ami így sok fiatalnak tette lehetővé az indulást. Itt együtt indultak a síelők és snowboardosok is az országos bajnokság keretein belül. Snowboardban elsőként szlalom versenyt rendeztek, majd az izgalmasabb paralel óriás műlesiklás következett, amiben már 22. bajnoki címét nyerhette Pátkai Marcell. A szövetség által is megmozgatott sok ifjú sportolónak köszönhetően itt is 60 körüli indulót regisztráltak a szervezők.
Az utolsó napra maradt a látványos és izgalmas cross verseny, amit síben és snowboardban is magyar bajnokságként jegyeznek. Ezúttal egy kanadai szakember, Rene Brunner építette a pályát, ami tökéletesre sikerült, 5 hullám, több döntött kanyar és egy kis ugrató tarkította a menetet. A délutáni időszakban több közönségcsalogató verseny, játék is zajlott, így megrendezték a hagyományos hófoci bajnokságot is. Megjelent az eseményen az Atomic is, ami a 2018/19-es szezon újdonságait hozta el tesztelésre a közönségnek. A szervezők elmondása alapján a 3 szervezett esti buliban – ahol magyar DJ-k játszottak – megtelt a lenti hütte, így az éjszakai hangulat is adott volt.

Részletes eredmények: www.muraumarcius15.hu/eredmenyek/ Fotók, galéria  Az esemény hivatalos oldala: www.muraumarcius15.hu
A verseny FB oldala: https://www.facebook.com/1095699940440109/
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Woody Park csillagcsillagcsillagcsillag
6 új 9 fős hütte a kreischbergi sípályák völgyállomásától 2 km-re. Kétszintes faházak minden igényt kielégítenek, mindegyikben kandalló, szauna és jakuzzi is tartozik!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody apartmanok
Új apartmanház 5 db igényesen berendezett lakással és 1 db 3 szintes sorházzal a kreischbergi kis kabinos lift állomásától mindössze 350 méterre. Minden lakás modern, igényesen berendezett, jól felszerelt konyhával, parkolóhellyel és ingyenes wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kreischberg csillagcsillagcsillag
2016-ban felújított családias hangulatú kutyabarát panzió, 2-6 fős szobákkal, ellátással. A szállással szemben lévő sípálya kb. 1 km-re található, síbusszal vagy autóval könnyen megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.