Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ezrek szórakoztak a Hófesztiválon

2012.01.25. 2012.02.02. | frissítve: 2012.02.02.

Ezrek szórakoztak a Hófesztiválon Kiváló síidő, hóesés és napsütés váltogatta egymást a három napos Hófesztiválon. Az ország legnagyobb, sípályán lévő havas fesztiválját rendezték meg a hétvégén a Mátraszentistváni Síparkban, ahol több mint ötezer síelő és fesztiválozó fordult meg.
A hangulatról a folyamatos zene, a fellépő együttesek, a kiváló nemzetközi konyha és a forralt bor gondoskodott. "A fesztivál célja, hogy népszerűsítse a téli sportokat és kicsikkel, nagyokkal megszerettesse a sízést és a snowboardozást - mondta Kőrösi Gergő a Sípark marketingese. - Ez az első olyan téli családi fesztivál Magyarországon, amely három napon keresztül, több zenei színpaddal és neves előadókkal szórakoztatja a közönséget. Ráadásul olyan havas környezetben, amilyet rajtunk kívül az országban egyetlen sícentrum sem tudott produkálni az idén." A folyamatos hóágyúzásnak és a természet adta plusz hórétegnek köszönhetően már 80 centiméterre duzzadt a pályagépekkel kezelt hószőnyeg. A fesztivál ideje alatt nyolc sípálya - köztük a vadonatúj panoráma-szerpentin pálya -, a síbiciklivel kibővült Hócsúszdapark és a Burn Funpark is teljes kapacitással működött. Az összes sílift üzemelt, a sorban állás gyakorlatilag pár perces volt. Az esti fényekben az ország egyetlen kivilágított piros pályáját is sokan kipróbálták. "Egy fesztivál elmaradhatatlan része az esti zenei program - mondta Kőrösi Gergő. - Vendégünk volt az Abrakazabra zenekar, akik többek közt az X-Faktor élő koncertshow-ban látják el a kíséretet. Egy kemény, hajmeresztő estet adott Tóth Gabi, szombaton pedig Dévényi Tibibácsi késztette vonatozásra a síelőket a hütte előtt. A rendezvényt a 2001-es Sziget fesztiválon debütáló, The Carbonfools zenekar muzsikája zárta." A Hófesztivál természetesen a pályán is egész nap zajlott, olyan egyedülálló programokkal mint például az esti, színeffektekkel megvilágított pályán lévő Formációs Síbajnokság és Családi Ügyességi Síverseny. Hagyományteremtő szándékkal megrendezték az első Machu Kupa Országos Gyermek Lesiklóversenyt, amelyen több mint 100 kisgyermek vett részt. A rendezvény ideje alatt ingyenes sí, snowboard és telemarkoktatás volt, a Téli Varázssétányon pedig bemutatkoztak a síiskolák és a hazai sportszerforgalmazók. Igazi kuriózumnak számított a hóba kiépített Wellis Jacuzzi, ahol a X-Faktorból ismert Summer Sisters, azaz a Nyári lányok csobbantak pénteken este. A programok közben, a megfáradt sízők a sívilág nemzetközi ízeit kóstolhatták meg a Hóhatár Hüttében. Nagy kedvenc volt például a tócsni tejföllel és sajttal, vagy a különböző szlovák levelesek és osztrák édességek. A szomjazók megkóstolhatták az Alpokból ismert Bombardino koktélt, azonban a legtöbb az egyedi ízesítésű forralt borból fogyott.

Hófesztivál 2012 videó
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.