Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mönichkirchen, a "privát" síterepünk

2024.01.17. Simig Csaba

A téli szünet nagy rohama már véget ért, és rögtön utána beköszöntött a zimankós tél. Mivel a stabil mínuszok mellett kellemes napsütést jósolt az előrejelzés, így nem volt más hátra, mint bepakolni és meg sem állni az alsó-ausztriai Mönichkirchenig.
A fentiek reményében indultunk útnak közeli a Mönichkirchen-Mariensee síterepre és nem kellett csalódnunk, hétköznap lévén időnként úgy érezhettük, mintha "kibéreltük" volna a pályarendszert , annyira kevesen voltak.
Frissen ratrakolt pályák a reggeli órákban
Frissen ratrakolt pályák a reggeli órákban
Ez főként a mönichkircheni, azaz az enyhe-közepes szintű pályákra volt jellemző, a marienseei, meredekebb oldalon már több - főként osztrák és igen gyakorlott - síelővel találkoztunk. Itt is van a leggyorsabb lift, egy 6-7 perces utazás után legalább 3 kilométer hosszan vezet vissza a piros pálya a völgybe, amit "egy szusszal", azaz megállás nélkül még a gyakorlottabbak sem feltétlenül tudnák teljesíteni.
Mariensee, 9-es pálya
Mariensee, 9-es pálya
Tanulóknak tökéletes választás a mönichkirchen felőli oldal, ahol több síiskola is működik
Tanulóknak tökéletes választás a mönichkirchen felőli oldal, ahol több síiskola is működik
Szálláshelyünk a síterep legmagasabb pontján található "hüttében" volt, ahonnan reggel kilépve a frissen ratrakolt pályákon mi húzhattuk az első íveket. Az ünnepek környékén az időjárás itt is felmelegedett, de a hóágyúknak köszönhetően remek minőségű hóalap készült mindenhol (erről a mesterséges tavak alacsony vízszintje is árulkodott), még délután sem találkoztunk nagyobb buckával.
Számos helyen napágyakon lehet megpihenni
Számos helyen napágyakon lehet megpihenni

De miért is érdemes felkeresni Mönichkirchent?

  • Mönichkirchen csupán 1 órás autóútra található Szombathelytől, az út végig jó minőségű és meredek, szerpentines szakaszoktól is mentes.
  • Szinte minden tudásszintnek megfelelő síelő, vagy boardos találhat magának megfelelő pályát. Legyen ez az egészen lankás szinte "fék nélkül" teljesíthető 5-ös völgypályától, egészen a Mariensee oldalon található hosszú piros pályákig.
  • Szintén fontos szempont, főként a családosoknak, hogy több síiskola közül is lehet választani, valamint magyar síoktatók is dolgoznak a terepen! A tanulókat varázsszőnyegek, valamint egy tányéros lift is segíti.
  • Szemben más "sláger" sícentrumokkal, itt még osztrák viszonylatban konszolidált árakkal találkozhatunk, legyen az szálláshely, vagy éttermezés/hüttézés. Például az egyik vendéglő plakáton hirdeti, hogy náluk egy Wienerschnitzel és krumplisaláta kombinációja csak 10 euróba kerül, vagy a hegy tetején egy kiadós Käsespätzle salátával 12 eurót kóstál. Mindezért innen nyugatabbra biztosan többet kell fizetni.
Tipp: vedd meg előre Mönichkirchen honlapján a síbérletedet és spórolj 15%-ot a jegypénztár áraihoz képest!
Rövid videónk az itt eltöltött 2 napról:
A meghívást és a szervezést köszönjük a Niederösterreich Werbungnak!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
AKCIÓ
Alpengasthof Fernblick
Családi vezetésű egyszerű panzió és étterem közvetlenül a 7-es sípálya és a "Panoramabahn" ülőlift mellett. Szobának többségéből gyönyörű kilátás nyílik a sípályákra és a környékre. Ellátás: reggeli vagy félpanzió. Ingyenes wifi!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Schwarzer Adler csillagcsillagcsillag
Akár 1 éjre is foglalható szálloda Friedberg városkában, 9 km-re a mönichkircheni sítereptől, kisbuszos transzfer lehetőséggel. Egy és kétágyas szobái hajszárítóval, rádióval, telefonnal és TV-vel felszereltek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Thier csillagcsillagcsillag
Mönichkirchen egyetlen uszodával is rendelkező szálláshelye. A sízőket a szálloda mikrobusza ingyenesen szállítja ki a kb. 700 méterre lévő ülőlifthez. Wellness: uszoda, szauna, pezsgőfürdő, infrakabin, pihenőterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.