Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mönichkirchen, a "privát" síterepünk

2024.01.17. Simig Csaba

A téli szünet nagy rohama már véget ért, és rögtön utána beköszöntött a zimankós tél. Mivel a stabil mínuszok mellett kellemes napsütést jósolt az előrejelzés, így nem volt más hátra, mint bepakolni és meg sem állni az alsó-ausztriai Mönichkirchenig.
A fentiek reményében indultunk útnak közeli a Mönichkirchen-Mariensee síterepre és nem kellett csalódnunk, hétköznap lévén időnként úgy érezhettük, mintha "kibéreltük" volna a pályarendszert , annyira kevesen voltak.
Frissen ratrakolt pályák a reggeli órákban
Frissen ratrakolt pályák a reggeli órákban
Ez főként a mönichkircheni, azaz az enyhe-közepes szintű pályákra volt jellemző, a marienseei, meredekebb oldalon már több - főként osztrák és igen gyakorlott - síelővel találkoztunk. Itt is van a leggyorsabb lift, egy 6-7 perces utazás után legalább 3 kilométer hosszan vezet vissza a piros pálya a völgybe, amit "egy szusszal", azaz megállás nélkül még a gyakorlottabbak sem feltétlenül tudnák teljesíteni.
Mariensee, 9-es pálya
Mariensee, 9-es pálya
Tanulóknak tökéletes választás a mönichkirchen felőli oldal, ahol több síiskola is működik
Tanulóknak tökéletes választás a mönichkirchen felőli oldal, ahol több síiskola is működik
Szálláshelyünk a síterep legmagasabb pontján található "hüttében" volt, ahonnan reggel kilépve a frissen ratrakolt pályákon mi húzhattuk az első íveket. Az ünnepek környékén az időjárás itt is felmelegedett, de a hóágyúknak köszönhetően remek minőségű hóalap készült mindenhol (erről a mesterséges tavak alacsony vízszintje is árulkodott), még délután sem találkoztunk nagyobb buckával.
Számos helyen napágyakon lehet megpihenni
Számos helyen napágyakon lehet megpihenni

De miért is érdemes felkeresni Mönichkirchent?

  • Mönichkirchen csupán 1 órás autóútra található Szombathelytől, az út végig jó minőségű és meredek, szerpentines szakaszoktól is mentes.
  • Szinte minden tudásszintnek megfelelő síelő, vagy boardos találhat magának megfelelő pályát. Legyen ez az egészen lankás szinte "fék nélkül" teljesíthető 5-ös völgypályától, egészen a Mariensee oldalon található hosszú piros pályákig.
  • Szintén fontos szempont, főként a családosoknak, hogy több síiskola közül is lehet választani, valamint magyar síoktatók is dolgoznak a terepen! A tanulókat varázsszőnyegek, valamint egy tányéros lift is segíti.
  • Szemben más "sláger" sícentrumokkal, itt még osztrák viszonylatban konszolidált árakkal találkozhatunk, legyen az szálláshely, vagy éttermezés/hüttézés. Például az egyik vendéglő plakáton hirdeti, hogy náluk egy Wienerschnitzel és krumplisaláta kombinációja csak 10 euróba kerül, vagy a hegy tetején egy kiadós Käsespätzle salátával 12 eurót kóstál. Mindezért innen nyugatabbra biztosan többet kell fizetni.
Tipp: vedd meg előre Mönichkirchen honlapján a síbérletedet és spórolj 15%-ot a jegypénztár áraihoz képest!
Rövid videónk az itt eltöltött 2 napról:
A meghívást és a szervezést köszönjük a Niederösterreich Werbungnak!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Sonnenhof Hechtl
A 12 szobás Sonnenhof Hechtl 200 m-re található a völgyből induló 4-üléses Sonnenbahn ülőlifttől, a parkoló túloldalán. A szálló neve a déli, napos fekvéséből és kényelmes napozóteraszából ered. Ingyenes wifi, szauna és infrakabin!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Schwarzer Adler csillagcsillagcsillag
Akár 1 éjre is foglalható szálloda Friedberg városkában, 9 km-re a mönichkircheni sítereptől, kisbuszos transzfer lehetőséggel. Egy és kétágyas szobái hajszárítóval, rádióval, telefonnal és TV-vel felszereltek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alpengasthof Fernblick
Családi vezetésű egyszerű panzió és étterem közvetlenül a 7-es sípálya és a "Panoramabahn" ülőlift mellett. Szobának többségéből gyönyörű kilátás nyílik a sípályákra és a környékre. Ellátás: reggeli vagy félpanzió. Ingyenes wifi!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.