Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ismét Banff Hegyifilm Fesztivál a Corvin moziban

2019.02.08.

Áprilisban ismét Magyarországra érkezik a Banff Hegyifilm Fesztivál! A 2019-es világkörüli filmturné budapesti műsora igazi csemegéket kínál: egzotikus tájak, távoli kultúrák, adrenalinban dús kalandok, a hegyek világának legizgalmasabb pillanatai!
2019. április 10-12. - Corvin mozi, Budapest
Banff Hegyifilm Fesztivál


A Banff Centre Mountain Film Festival a világ legnagyobb és egyben legrangosabb hegyifilm fesztiválja. Az őszi kanadai bemutatókat követően a legjobb filmek útnak indulnak, hogy meghódítsák a nemzetközi közönséget is. Idén több mint 40 országban, 550 helyszínen láthatjuk a mozivásznon a fesztivál legjobb extrém- és kalandsport filmjeit.
A 2019-es világkörüli filmturné igazi csemegéket kínál: egzotikus tájak, távoli kultúrák, adrenalinban dús kalandok, a hegyek világának legizgalmasabb pillanatai!

A kanadai fesztiválra benevezett 400 film legjobbjai kerültek be a Banff Hegyifilm Fesztivál budapesti műsorába - díjnyertes alkotások és közönség kedvencek egyaránt. A hegyisportok széles palettáját felvonultató, 180 perces Banff vetítések szórakoztató programot kínálnak a megszállott kalandorok és a nagyözönség számára is.

Jegyvásárlás itt!

Ízelítő az idei műsorból:

A Banff egy látványos bemelegítő filmmel indul. A SURFACE festői tájra kalauzol el minket: Ben Thouard szörfös valami egészen egyedit szeretne létrehozni a szörf-fotózás világában, Tahiti kristálytiszta hullámai között.

Az RJ RIPPER-ben Rajesh Magar hegyikerékpárost követhetjük Nepál fővárosának kaotikus utcáiról a Himalája csodás lejtőire. Bravúros operatőri munkával készült felvételek, lélegzetelállító természeti szépség és misztikus keleti kultúra. A kaland nem csak életforma, hanem művészet - legalábbis a filmkészítő szerint.

A két jóbarát, Max és Jochen nagyot álmodott. Németországból egészen a Földközi-tengerig biciklizett, út közben pedig besíelte a legszebb hegyeket. Az érintetlen lejtőket keresték, melyek igazi kihívást jelentenek a szabadsízés szerelmeseinek. Ráadásul motorizált jármű nélkül utaztak. Hol a sílécet csatolták fel a biciklire, hol pedig a biciklit a hátukra. 5 hét, 1 800 km és körülbelül 35 000 függőleges méter az Alpokban: ICE & PALMS!
Max és Jochen - ICE & PALMS
Max és Jochen - ICE & PALMS
Craig DeMartino sziklamászó 2002-ben 30 métert zuhant. Elveszítette a jobb lábát és megsérült a gerince, mégis pokolian keményen tolja, elég csak annyit mondani, hogy ő volt az első fogyatékkal élő, aki megmászta az El Capitant, ráadásul 24 órán belül! A legnagyobb szenzáció azonban az, ahogyan nap mint nap él. A hegymászó világ legendás alakjával az inspiráló CRAIG’S REACTION című portréfilmben ismerkedhetünk meg.

A 11 éves Kai Jonest nem engedik be egyedül a moziba egy 12-es karikás filmre, sőt egy szendvicset sem rendelhet magának egy bárban. De a hegyekben nem számít hány éves vagy! Kai tovább halad az úton, amit az elődei sítalpai vájtak a hóban…csak épp megfűszerezi azt némi szaltóval és trükkel a havas sziklákon: FAR OUT: KAI JONES.
Far out: Kai Jones
Far out: Kai Jones
Vajon mit választ az egyszeri hegyikerékpáros ha a lehetőségek száma szinte végtelen? Kiderül a Banff program második részének felpörgető filmjében: CHOICES.

A világhírű snowboardos, Jeremy Jones ízekre szedi élete nagy szenvedélyét, amit ő csak úgy emleget: „A Siklás” a látvánnyal gazdagon megspékelt LIFE OF GLIDE című portréfilmben.
Jeremy Jones - Life of glide
Jeremy Jones - Life of glide
Három belga, a világ legjobb és legviccesebb sziklamászója arra készül, hogy szabad stílusban meghódítson egy 1 200 méteres sziklafalat a Torre Central keleti oldalán, a kegyetlen időjárásáról hírhedt Patagónia egyik legnehezebb útját. Nem mindennapi teljesítményük kulisszatitkaiba pillanthatunk be a NOTES FROM THE WALL című lebilincselő történetben.

Az idei Banff a kanadai fesztivál közönségdíjas filmjével zárul, melyben anya és lánya nekivágnak a kanadai vadonnak. A 2 300 kilométeres út minden szempontból nagy kihívás, 5 hónap a zord télben. A dokumentumfilm a kendőzetlen igazságot mutatja be: a mélypontokat és az öröm pillanatait, a testi és lelki megpróbáltatásokat és a felhőtlenül boldog perceket. A THIS MOUNTAIN LIFE: COAST RANGE TRAVERSE SEGMENT megérdemli, hogy a lehető legnagyobb vásznon nézzük végig. A filmalkotás igazi szerelmes levél a természethez.
A fesztivál közönségdíjas filmje: This mountain life: coast range traverse segment
A fesztivál közönségdíjas filmje: This mountain life: coast range traverse segment
Inspirálódj! Áprilisban ismét Banff Hegyifilm Fesztivál! 180 percnyi székbe szögező látvány és izgalom a mozivásznon, 3 estén keresztül Budapesten, a Corvin moziban!

2019. április 10-12. - Banff Hegyifilm Fesztivál - Corvin mozi, Budapest
Jegyvásárlás online a Corvin honlapján vagy személyesen a mozi jegypénztárában.

Bővebb információ: www.banff.hu
Jegyvásárlás itt!
KOMMENTEK
bouquetk | 2019.03.06. 15:31
Hajrá Budapest ország!

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.