Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nyiss a hegyekre idén is egész nyáron!

2024.06.13. (x) szponzorált cikk

A mondás úgy tartja: túrázz többet, aggódj kevesebbet! Az idén júniusban is megrendezett Helly Hansen Open Mountain Month kezdeményezés célja, hogy minél közelebb kerüljünk a természethez, felfedezzük a körülöttünk megbújó hegyeket, túraútvonalakat, megtapasztaljuk a természet nyújtotta izgalmakat, kihívásokat és csodákat.
Annak érdekében, hogy nyári kalandjainkat a színtiszta öröm, a tanulás és a fejlődés hassa át és a lehető legfelkészültebben vágjunk neki az ösvényeknek, kövessük Vastag Barbara, a Magyar Természetjáró Szövetség szakemberének tippjeit.

A szabadban töltött idő az egyik legjobb nyári időtöltés, ilyenkor kelnek életre a hegyek, felfedezhetjük a végtelennek tűnő, zöldellő ösvényeket, de ha igazán kalandvágyónak érezzük magunkat, néha akár le is térhetünk a kijelölt útról. A lényeg, hogy biztonságban érezzük magunkat, amihez a kellő tájékozottság, a megfelelő felszerelés és a felkészültség is elengedhetetlen. Barbara jótanácsai mellé egy-egy hozzá illeszkedő túraútvonalat is javasolt, hogy minél könnyebb legyen a választás.

Tervezzük meg a túránkat, lehetőleg a fizikai erőnlétünknek megfelelően!

Barangolás a Hosszú-hegy változatos vidékén

Mielőtt túrázni indulnánk fontos, hogy fizikai kondíciónknak megfelelően válaszunk útvonalat. Mérjük fel előzetesen az útvonal hosszát, illetve az abban rejlő emelkedők mértékét. Elsőre inkább rövidebb távokon induljunk, majd szépen lassan növeljük azokat, ahogy edzésbe jövünk. A meleg nyári hónapokban a hőség is erőteljesen kihathat fizikai teljesítményünkre, ezért ilyenkor jó ötlet olyan túraútvonalat választani, amely a fák árnyékában tart, és nem vagyunk közvetlen napfénynek kitéve, esetleg tóparti, folyó menti ösvényen tesszük meg a kilométereket. Ilyen például a látványos és változatos terepen keresztül vezető körtúra karnyújtásnyira a fővárostól, a Pilis központjában, a Hosszú-hegy vidéke. Csobánka és Pilisszentkereszt között hangulatos patak menti rétek és lankás tölgyesek határozzák meg a tájképet. Ez akár kezdő túrázóknak is remek választás!

Válasszunk ideális túralábbelit, amely mindig zárt, az adott terephez megfelelő talpú!

Szurdoktriplázás Csesznek körül

A lábbeli az egyik legmeghatározóbb felszerelése a túrának: vagy megkönnyíti, vagy elrontja. A Helly Hansen SS24 kollekciójának legújabb túracipője, a férfi és női változatban is elérhető Helly Hansen Roamfree HT Hiker innovatív és újrahasznosított anyagokat tartalmazó technológiával készül, növeli a stabilitást és a védelmet, de mégis könnyű. A cipő teljesen vízálló, a tömített varrásokat és hidrofób anyagok vizes vagy sáros körülmények között is taszítják a nedvességet. Ebben a cipőben könnyedén meghódíthatjuk a cseszneki szurdokokat, a szelíd-lankás bakonyi tájra nézve nem is gondolnánk, milyen vad szurdokvölgyeket rejtenek a szerény magasságok. Csesznek környékén két emlékezetes sziklafolyosó és egy visszafogottabb árok kínálja a szurdoktúrázás élményét. Látogassuk meg a sziklalépcsős Ördög-árkot, a Kő-árok sötét völgyszorosát és a Kőmosó festői kőpoklát!
Helly Hansen Roamfree HT Hiker
Helly Hansen Roamfree HT Hiker

Élvezzük a természetet és töltődjünk fel!

Egy romantikus várrom a Vértes vadonján át

A szabadban eltöltött idő bizonyítottan segít csökkenteni a stresszt, felszabadultabbnak érezhetjük magunkat, de javítja állóképességünket is. Élvezzük szeretteinkkel, barátainkkal, de akár egyedül is a Vértes vadregényes szakadékát, a ritkának számító panorámát. Izgalmas látnivalókat fűz fel ennek a változatos túrának a nyomvonala.

+1 TIPP: Maradjunk a jelzett túraútvonalon!

Ha jártunk már erdőben, biztosan találkoztunk már különböző formájú és színű festett alakzatokkal, amelyek többnyire a fákra festve jelölik az utat. Hasznos, ha ismerjük ezeket a turistajelzéseket, hiszen ennek a rendszernek a célja, hogy a kijelölt útvonalak országszerte egységesen, mindenki számára könnyen használhatók legyenek, legyen szó rendszeres vagy alkalmi kirándulókról.
Ha jobban el szeretnénk merülni a jelzésekben, látogassunk el a kektura.hu oldalra, ahol pontos leírások találhatóak hozzájuk.

Találkozunk a hegyekben!
A Helly Hansenről
A Norvégiában 1877-ben alapított Helly Hansen a mai napig is olyan professzionális minőségű ruházatot fejleszt, amely segít az embereknek életben maradni és az életet élvezni. A világ legzordabb környezeteiben folyó életbe és munkába betekintést nyerve, a vállalat a piacra elsőként bevezetett innovációk hosszú sorát fejlesztette ki, köztük az első rugalmas, mégis vízálló szöveteket több mint 140 éve. A további áttörések körébe tartoztak az első fleece anyagok az 1960-as években, a Lifa® Stay Dry technológiával készült első funkcionális aláöltözők az 1970-es években, illetve napjaink H2Flow™ díjnyertes és szabadalmaztatott hőmérséklet-szabályzó rendszere.

A Helly Hansen vezető szerepet játszik a funkcionális vitorlás- és síruházat, valamint a prémium munkaruházat piacán. Egyenruháit több mint 55.000 professzionális síelő viseli bizalommal, de láthatók olimpikonokon, nemzeti válogatottakon, és világszerte több mint 200 síparadicsomban és hegyi túravezető központban is.

Több mint 40 országban kaphatók a Helly Hansen felsőruházatai, aláöltözetei, sportruhái és lábbelijei, amikben a professzionális szabadtéri sportolók és lelkes amatőrök világszerte megbíznak. Ha szeretne többet megtudni a Helly Hansen legfrissebb kollekcióiról, látogasson el a hellyhansen.com weboldalra.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.