Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síeléskor is fontos a bőr védelme – adunk három tippet a megvalósításhoz

2022.10.25. (x) szponzorált cikk

A magyarok kedvenc téli sportja a síelés: decembertől márciusig százezrek indulnak neki a környező hegyeknek, vagy épp választják a hazai néhány lehetőséget arra, hogy csússzanak egy párat. Síelni felszabadító érzés, ennek egyik oka a természetben töltött minőségi idő. Ám ez az idő csak akkor lesz minőségi, ha nem ég le az ember, nem szárad ki a bőre, és nem repedezik meg az ajka. Ezek megelőzésére illik odafigyelni – mutatjuk, hogyan!

1. Mindig legyen nálunk hidratáló krém

Aki síelt már, az pontosan tudja, de aki még nem, az is sejtheti, milyen körülmények uralkodnak egy hegy tetején. Szerencsés esetben száz ágra süt a nap, szélcsend van, semmi csapadék, ám ilyenkor is éri külső behatás az arcbőrünket, hiszen a hegyről lefelé száguldva nincs, ami megvédje azt. Azért csak az arcbőrt említjük, mert gondos síelő minden más testrészét elfedi – a kesztyű használata például kötelezően ajánlott. Szóval ez a szerencsés eset, de meg kell említenünk az ellenkezőjét is: eshet a hó, az eső, süvölthet a szél, fújhatja az arcunkba a jeges szilánkokat, ha pedig elesünk, ezekkel még közelebbi „barátságba” is kerülhetünk. Az arcbőr tehát fokozott igénybevételnek lesz kitéve minden esetben. Éppen ezért alap a hidratáló krém, amelyet síelés előtt és után, de akár még közben is használhatunk. Ez védi a bőrünket, segíti a regenerációját, így gond nélkül végigsíelhetjük az egész hetet, nem kell már a második, harmadik nap után fájós arcbőrrel szenvedni a pályán.

2. Védekezni kell a Nap sugarai ellen

A síelés téli sport, éppen ezért sokan nem hiszik, hogy legalább akkora hatással van ilyenkor bőrünkre a Nap, illetve annak sugarai, mint nyáron. Hogy miért? Azért, mert nem csak felülről érkeznek ezek a sugarak, hanem alulról, a fehér hófelületről visszaverődve is, így duplán, folyamatosan, minden szögből érik az arcunkat. Azért csak az arcunkat, mert mint már említettük, minden mást ruházat fed. Ebbe belegondolva biztosan mindenki számára érthető, elfogadható, miért kell a síelés előtt fényvédő arckrém védelmét igénybe venni. Jó idő esetén az egész arcunk szabadon van csúszás közben, maximum a síszemüveg az, ami elvesz ebből egy sávot. Az állunk, az orcánk viszont biztosan kapja majd a Nap sugarait, az UV-t, így fordulhat elő könnyedén, hogy bár téli elfoglaltságot űzünk, csúnyán leégünk akár már az első napon. Ezt viszont meg lehet előzni a fényvédő alkalmazásával, így zavartalan maradhat a teljes síelésre szánt idő.

3. Apróságnak tűnhet, de fontos az ajakbalzsam használata

Ha a fenti műveleteket elvégeztük, az arcunk már védve van, ám annak egy speciális részéről még nem gondoskodtunk: ezek az ajkaink. Az ajkak síelésnél könnyen kirepedezhetnek, hiszen rengeteg szél éri azokat, sokszor nedvesek, esésnél pedig fizikai behatásoknak is ki lehetnek téve. A legtöbb sérülést meg lehet előzni ajakbalzsam használatával, ami puhán, hidratáltan tartja az ajkakat, segíti azok regenerálódását. Egy ajakbalzsam mindig legyen nálunk, amikor síelünk, hiszen akár a felvonón is alkalmazhatjuk, megelőzve a későbbi gondokat.


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.