Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

100 éves az osztrák síszövetség

2005.11.02. sielok.hu

A 900 meghívott vendég között olyan hírességek szerepeltek, mint az élő sílegenda Toni Sailer, Franz Klammer és Karl Schranz, valamint a szenzációs szezonkezdéssel nyitó osztrák sí válogatott csapat.

Az ünnepi beszédet Wolfgang Schüssel kancellár mondta. A síszövetség elnöke Peter Schröcknadel beszédében kiemelte, mekkora megtiszteltetés számára egy ilyen gazdaságilag és a sportban is rendkívül sikeres egyesület élén állni.

A téli olimpia előtt pár hónappal az egyesület rendkívül gazdag "érem-költségvetést" tudhat magáénak, az elmúlt száz évben több mint 100 olimpiai érmet (ebből 30 arany), több mint 300 világbajnoki érmet és majdnem 1000 egyéni világkupa győzelmet gyűjtöttek be.

Az eseményen számos politikai és közéleti prominens személyiség is részt vett, természetesen a legnagyobb sikert a kitűnő söldeni szerepléssel büszkélkedő válogatott tagjai aratták.

Az ünnepségen bemutatták az alkalomra az osztrák televízió által készített "100 Jahre ÖSV" dokumentumfilmet, valamint az azonos nevű 500 oldalas jubileumi évkönyvet.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.