Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sölden már újra megközelíthető autóval

2007.01.14.

Söldenbe, a tiroli síterepre vezető országútra zúdult kőomlás miatt csütörtökön és pénteken le kellett zárni a B1186-os utat. A lezárás alatt csak gyalogosan és a levegőből lehetett megközelíteni a síterepet. A rendőrség szerint körülbelül 12 000 vendéget és 3 000 helyi lakost zár el a kőlavina a külvilágtól.

Szerda este óta folyamatosan hullottak le kisebb-nagyobb szikladarabok a síterep felé vezető egyetlen országútra. Csütörtökre már annyira veszélyessé vált a helyzet, hogy a rendőrség biztonsági okokból úgy döntött, hogy lezárja az országutat. Péntek délelőtt újabb nagyobb kődarabok hullottak az országútra. Az akadályokat sikerült gyorsan eltávolítani és délután kettő körül ideiglenesen megindulhatott a forgalom. A tilalom végleges feloldására késő estig kellett várni.

A rendőrség közleménye szerint hasonló jelenségeket március és április hónapokban lehet tapasztalni. A jelenség oka, hogy a nappal megolvadt víz beszivárgott a kőzetbe és az éjszakai hidegben megfagyott. A kemény jég sok helyen megrepesztette a kőzetet, és a letört darabok lehullottak az országútra. A sziklaomlásban fontos szerepet játszik a mostani enyhe időjárás. Ha továbbra is marad az enyhe időjárás, akkor hasonló jelenségekre a továbbiakban is számítani kell.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.