Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nassfelden rekordszezont zártak a szállásadók

2007.06.10. Bata Attila

Úgy tűnik, hogy nem kell feltétlenül összefüggést keresni a hóviszonyok és a síelés iránti olthatatlan vágy között, legalábbis Nassfelden. A hószegény szezonkezdet ellenére is 3,7 %-kal több vendégéjszakát regisztráltak a legnagyobb karintiai síterepen a rekordhavat hozó előző szezonhoz képest.

Annak ellenére, hogy a szokásosnál sokkal nehezebben indult be a szezon, mégis megdőlt a vendégéjszakák rekordja. A 2006 november és 2007 április közötti időszakban összesen 544 730 vendégéjszakát jelentettek be a vendéglátók, amely 19 500 éjszakával több az előző szezon adatainál. Annál az előző szezonnál, amelyben szinte végig nagyszerű körülmények várták a síelőket, míg az idén csak január második felétől javultak meg a körülmények.

Érdekes, hogy jelentősen csökkent a háromcsillagos szállodákban vagy apartmanokban  megforduló vendégek száma, de ezzel szemben megnőtt a négycsillagos szállodák, és a magánszállások forgalma.

A nagyszerű eredményben jelentős szerepe van a februári, márciusi és áprilisi forgalomnak, amikor kiváló hóviszonyokkal és időjárási feltételekkel várták azokat a vendégeket, akik inkább a hóbiztos karintiai síterep mellett döntöttek, más osztrák hóhiánnyal küszködő síterepek ellenében.

A jó hír mellett egy kevésbé jó hír is érkezett Nassfeldről. Úgy tűnik, nem kell többé találgatni, hogy hol építenek idén új felvonót a síterepen, mert valószínűleg a 2007-2008-as szezonra egyáltalán nem épül új lift. Fejlesztések természetesen lesznek, amelyek közül leginkább a pályák szélesítését és további hóágyúk beszerzését lehet kiemelni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Almresort Gartnerkofel
A modern Almresort Gartnerkofel egy abszolút pályaszállás a nassfeldi sírégió Gartnerkofel részén. A szállás 6 különböző apartman típussal rendelkezik 4 és 12 fő közötti kapacitással, némelyikük saját szaunával is felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almhotel Kärnten csillagcsillagcsillagcsillag
Az új 4 csillagos Almhotel Kärnten 1.500 méteren, közvetlenül Nassfeld síterepe mellett várja vendégeit, kétágyas és családi szobákkal, félpanziós ellátással. Síelés után a modern szauna részlegben pihenhetünk meg, panoráma kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ski&Bike Nassfeld apartmanok
A Ski & Bike apartmanok Hermagor nyugodt külterületén találhatóak, a nassfeldi sípályáktól 10 kilométerre. 2,3 és 5 fős apartmanok felszerelt konyhasarokkal, wifivel, igény esetén ellátással a szomszédos étteremben.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.