Menü ≡

Nassfelden rekordszezont zártak a szállásadók

2007.06.10. | Szerző: Bata Attila
Úgy tűnik, hogy nem kell feltétlenül összefüggést keresni a hóviszonyok és a síelés iránti olthatatlan vágy között, legalábbis Nassfelden. A hószegény szezonkezdet ellenére is 3,7 %-kal több vendégéjszakát regisztráltak a legnagyobb karintiai síterepen a rekordhavat hozó előző szezonhoz képest.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s

Annak ellenére, hogy a szokásosnál sokkal nehezebben indult be a szezon, mégis megdőlt a vendégéjszakák rekordja. A 2006 november és 2007 április közötti időszakban összesen 544 730 vendégéjszakát jelentettek be a vendéglátók, amely 19 500 éjszakával több az előző szezon adatainál. Annál az előző szezonnál, amelyben szinte végig nagyszerű körülmények várták a síelőket, míg az idén csak január második felétől javultak meg a körülmények.

Érdekes, hogy jelentősen csökkent a háromcsillagos szállodákban vagy apartmanokban  megforduló vendégek száma, de ezzel szemben megnőtt a négycsillagos szállodák, és a magánszállások forgalma.

A nagyszerű eredményben jelentős szerepe van a februári, márciusi és áprilisi forgalomnak, amikor kiváló hóviszonyokkal és időjárási feltételekkel várták azokat a vendégeket, akik inkább a hóbiztos karintiai síterep mellett döntöttek, más osztrák hóhiánnyal küszködő síterepek ellenében.

A jó hír mellett egy kevésbé jó hír is érkezett Nassfeldről. Úgy tűnik, nem kell többé találgatni, hogy hol építenek idén új felvonót a síterepen, mert valószínűleg a 2007-2008-as szezonra egyáltalán nem épül új lift. Fejlesztések természetesen lesznek, amelyek közül leginkább a pályák szélesítését és további hóágyúk beszerzését lehet kiemelni.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »