Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Bata Attila által írt 50 legfrissebb cikk

2020.01.19.
Olimpia 2022: átadták a 350 km/órával száguldó vonatot
Peking, illetve környéke 2022-ben téli olimpiát rendez. A helyiek mindent megtesznek, hogy megkönnyítsék a sportolók és a nézők dolgát. Elkészült a főváros és egy versenyhelyszín közötti szupergyors vonat.
2020.01.18.
Tatry Super Ski: újabb három síterep a közös bérletben
A szlovák és lengyel síterepek szövetségéből álló közös síbérlet az idén további három sítereppel bővült, így már 17 síterepen lehet egy bérlettel síelni!
2020.01.17.
Többet költenek az osztrák síterepek hóágyúzásra
Idén is emelkedett az összeg, amelyet az osztrák síterepek költenek a hóágyúzás feltételeinek javítására. Már körülbelül 56 millió eurónál (kb. 18,8 milliárd forint) tartanak.
2020.01.16.
Betiltották az alkoholt: lemondások miatt üres a síterep
Szokatlan döntést hozott a boszniai Rostovo síterepének új tulajdonosa: az új szezonban nem árulnak alkoholt. Sokan lemondták a foglalásukat, de legalább lehet csúszni az üres pályán.
2020.01.15.
Farkas tévedt a sípályára az osztrák síterepen
A szlovén-osztrák-olasz hármashatáron található karintiai Arnoldstein síterepére hétfő délelőtt egy farkas tévedt. Az egyik hütte üzemeltetőjének sikerült felvételeket készítenie róla.
2020.01.14.
Frizbi mínusz 28 fokban az életveszélyessé fagyott ruhákkal
Bizony elég hideg van mostanában Kanada egyes részein. Calgaryban egy fiatalember kitette száradni a ruháit, amelyek csonttá fagytak mire észbekapott.
2020.01.14.
20 ezer dollárt felejtett a sílift kabinjában
Sokan vagyunk úgy, hogy jól jön egy kis zsebpénz a síelésnél, és a hüttézés sem 2 euró mostanában. Van, aki kicsit jobban rászámol a költségekre. Egy kínai síelő a hátizsákját és benne 20 ezer dollárt hagyott el egy svájci sílift kabinjában.
2020.01.14.
Flachau: Shiffrin vagy Vlhova nyeri a villanyfényes versenyt?
Ma este a világ legjobb női szlalomosai cikáznak a Ski amadé síterepén. Flachau az idén már 10. alkalommal rendezi meg a villanyfényes versenyt, amely akár a helyszínen, akár a tévén keresztül, biztosan nagy élmény lesz.
2020.01.13.
Kék ég és napsütés továbbra is az osztrák síterepeken
Ezen a héten is folytatódik a napos, száraz idő az osztrák hegyekben. Fenn kék az ég, lenn még tartja magát a hó, de már látszanak egy hétvégi havazás előjelei.
2020.01.13.
Magas-Tátra: naponta több ezren látogatják a jégkatedrálist
November vége óta áll a Magas-Tátrában a telente megszokott jégkatedrális, ahol az idei télen a párizsi Notre-Dame egy részletét készítették el jégből.
2020.01.12.
Sítúrázó és ratrakos verekedett egymással a tiroli pályán
A sípályán dolgozó ratrakos és a pályán közlekedő sítúrázók szóváltása verekedéssé fajult. Este 11 órakor, az éjszakai sötétben és a fejlámpák fénye előtt.
2020.01.12.
Hochkar: megemlékezés a tavaly januári hókatasztrófára
Egy évvel a tavaly januári hókáosz után az akkori munkálatokban résztvevő segítők ismét összegyűltek Hochkaron. Mostantól egy új jelző is mutatja, hogy milyen magasra ért a hó 2019 januárjában.
2020.01.11.
Szőllös Noa ismét érmet nyert az ifjúsági téli olimpián!
A már izraeli színekben induló Szőllős Noa tegnap szuper-g versenyben nyert bronzérmet. A tegnapi bravúrt ma még fokozni tudta, az összetett versenyben a második helyet szerezte meg.
2020.01.11.
Jellemzően napos, hideg idő az osztrák síterepeken
Kissé szárazan indult az év Ausztriában. A múlt heti kisebb havazás után ismét várjuk a havat, de a síterepeken a hóágyúk teszik a dolgukat. A legtöbb síterepen napsütésben lehetett ezen a héten síelni.
2020.01.10.
Zauchensee: az egyik legizgalmasabb női lesikló verseny következik
Szombaton a női mezőny egyik leglátványosabb és legnehezebb pályáján rendezik a lesiklók világkupa futamát a Ski amadé sírégió terültén található Zauchensee síterepén.
2020.01.10.
Hétvégén már öt magyar pályán lehet síelni
A havazás továbbra sem kényezteti el a magyar sípályákat, de ahol működhetnek a hóágyúk, ott már egyre hosszabb pályákon lehet síelni.
2020.01.09.
Livigno: maradt még a tavalyi hóból
Az utóbbi időszakban kevés helyen hullott jelentősebb mennyiségű hó az Alpokban, de néhány síterep van olyan szerencsés, hogy még bőven kitart a tavalyi évben hullott hó.
2020.01.09.
Bravúrosan mentették ki a 20 méter mély üregbe zuhant síelőt
A szerencsés kimenetelű baleset történt a szlovéniai Kanin síterepén az új év elején, de a hegyimentők csak néhány napja számoltak be a mentés körülményeiről.
2020.01.08.
Skalka újdonságok: fizetős parkolás és öltöző sífutóknak
Az idei szezontól már fizetni kell a parkolásért a Körmöcbányához (Kremnica) közeli Skalka síterepén. Ezzel egyidőben öltözőkonténereket helyeznek el a sífutópálya közelében.
2020.01.07.
Osztrák próbálkozás: többen menjenek síelni vonattal!
A mai világban több szempontból is fontosabb lenne, hogy a síelők környezetbarát módon jussanak el a síterepekre. Akár vonattal, akár busszal, lehetőleg tömegközlekedéssel.
2020.01.07.
Donovaly: keddtől síelhető a meredekebb hegyoldal
Az idei szezonban eddig még csak a lankásabb hegyoldalt tudták megnyitni a magyarok által is kedvelt szlovákiai síterepen. A tervek szerint a héten már a meredekebb oldalon is lehet síelni teljes hosszban.
2020.01.06.
Karácsonyi rekordok: sokan síeltek a stájer síterepeken
Véget ért az ünnepi roham a stájer síterepeken. Karácsony tájéka számos helyen rekordot hozott az eladott síbérletek és a szállások tekintetében.
2020.01.05.
Zakopane: ratrak szabadította ki a sípályára tévedt Audit
Nem telik el síszezon anélkül, hogy valamelyik autós tesztelné az autóját a sípálya haván. Legtöbben ilyenkor a GPS-t hibáztatják, de hallottunk már arról, hogy az alkohol is szerepet játszott ilyen kalandokban.
2020.01.05.
Kb. 100-120 ezer horvát indul el síelni ezen a héten
Horvátországban az első hétre esik a téli szünet az iskolákban, hagyományosan ilyenkor célozzák meg a horvátok a síterepeket. Főleg a szomszédos országokban.
2020.01.04.
Hatalmas tömeg Jasnán: korlátozták a jegyeladást!
Január első hétvégéjén sokan akartak Jasna-Chopok síterepén síelni, de a nagy tömeg miatt a későn érkezők már nem vehettek napijegyet pénteken.
2020.01.02.
Ausztria: nőtt az eladott sílécek száma
A téli szezon megkezdésével egyidőben kijött az iparági jelentés. Tavaly is emelkedett az eladott sílécek száma. A legtöbbet az USA-ban adják el, majd Ausztria következik.
2020.01.01.
Felelősség: több év börtön a pályára zúdult lavina miatt?
Az év utolsó napjaiban több lavina is sípályára zúdult. A legemlékezetesebb esetben hárman haltak meg egy dél-tiroli síterepen. Megkezdődött a vizsgálat.
2020.01.01.
Rauris síbérletek: első osztrák síterep fapados árképzéssel
Úgy néz ki, hogy az idén Ausztriába is begyűrűzik a kereslet-kínálat alapján beárazott síbérlet koncepciója. Először a salzburgi Rauris síterepe vezeti be a rendszert.
2019.12.29.
Svájc: kisrepülő szállt le sípályák és síliftek között
Ma délelőtt a svájci Arosa síterepén egy kisrepülőgép közvetlenül a sípályák és a síliftek mellett landolt. Szemtanúk szerint a gép kényszerleszállást hajtott végre.
2019.12.29.
Beindultak a hóágyúk a magyar síterepeken!
Végre az időjárás is észrevette, hogy a naptár szerint tél van. Az utóbbi napokban, de főleg az előző éjszaka elég hideg volt a hóágyúzáshoz, így több hazai neki látott a pályák (ismételt) előkészítésének.
2019.12.28.
Dél-Tirol: három halálos lavinaáldozat a sípályán
Súlyos lavinaszerencsétlenség történt ma délben az olaszországi Schnalstal-gleccseren (Val Senales). Egy hétéves kislány és édesanyja, valamint egy másik gyermek vesztette életét a síterep megnyitott pályáján. Mindhárman német állampolgárok.
2019.12.28.
Havazás Szlovákiában: lassan javuló körülmények a síterepeken
Gyenge szezonkezdet után lassan alakulnak a körülmények a szlovák síterepeken. A havazás megérkezett: a pályákon segített a hóviszonyokon, de az utakon gondot okozott a közlekedésben.
2019.12.28.
Tauplitz: megújult a völgyállomás épülete
A stájerországi Tauplitz síterepén az idén a legnagyobb változást a sílift völgyállomásánál találjuk. Másfél millió eurós költséggel felújították és kibővítették az épületet.
2019.12.27.
Karácsonyi ajándék: 92 évesen akarta kipróbálni a síelést
Igazán szívmelengető kéréssel állt elő egy 92 éves férfi karácsony előtt: életében először ki akarta próbálni a síelést.
2019.12.27.
Lindsey Vonn megkérte a barátja kezét
Igen, nem tévedés, bár az egész csak formalitás vagy egy jó poén, hiszen már korábban is jegyesek voltak. Vonn nagy kockázatot nem vállalt a "fiúkéréssel".
2019.12.26.
Három lavina egymás után a karintiai síterepen
Ma reggel három lavina is elindult az osztrák síterepen. A szerencsétlenség helyszínén jelenleg is mentőalakulatok kutatnak. Ankogel (Mallnitz) síterepét lezárták.
2019.12.26.
Svájc: brutális erejű lavina sodort el síelőket a pályán
Lavina omlott ma délelőtt a svájci síterep, Andermatt kezelt és megnyitott pályájára. A hegyimentők jelenleg is kutatnak lehetséges áldozatok vagy túlélők után.
2019.12.25.
Last Christmas: 35 éves a síterepen forgatott karácsonyi dal
A svájci síterep, Saas-Fee idén ünnepli 35. évfordulóját annak, hogy minden idők legismertebb karácsonyi popdalát a környéket forgatták. Tényleg ünneplik, számos programmal.
2019.12.25.
USA: 65 ezer forintos napijegyárak a síterepeken
Idén sem olcsó dolog az ünnepek között síelni valamelyik felkapott síterepen az amerikai Colorado államban. Kb. 65 ezer forintba került egy napijegy, ha a helyszínen akarjuk megvásárolni.
2019.12.24.
Méteres havazás: fehér karácsony a francia síterepeken
Két hullámban is komoly havazás terítette be az elmúlt napokban az Alpok nyugati részét, pl. a francia síterepeket. Legalább, a magasabban fekvő településeken fehér karácsonyt ünnepelhetnek.
2019.12.23.
Egyre népszerűbb a Salzburg Super Ski Card régiós bérlet
A közel 20 évvel ezelőtti kibocsátása óta a legnépszerűbb korszakát éli az SSSC, vagyis a salzburgi régió síterepire érvényes bérlet, amely a neve ellenére már rég átnyúlik más osztrák tartományokba is.
2019.12.22.
Szlovákia: az időjárás miatt lassan indul a síszezon
Aki követi a környező országok időjárását, azt nem éri meglepetésként, hogy még nem igazán télies körülmények uralkodnak a síterepeken. Szlovákiában is lassan indul be az idei szezon.
2019.12.21.
Ausztria: havazás érkezett melegrekord napok után
A karácsony előtti hét időjárása igazi rémálmot hozott az osztrák síterepeken. Lassan, sajnos elég lassan tér vissza csak az igazi tél, de ma már a hegyekben elkezdődött a havazás.
2019.12.21.
Enyhe időjárás: átmenetileg Eplényben is bezárnak
Hazánk egyetlen most is nyitvatartó síterepe eddig tudott harcolni az időjárás elemeivel, és ma úgy döntöttek, hogy holnaptól zárva tartanak. Az újranyitás természetesen az időjárás függvénye.
2019.12.21.
Akkora a hó, hogy a második emeleti ablak lett a bejárat
Az utóbbi időben több hóvihar is sújtotta Izlandot. A sziget északi részén kb. kilenc méter magasan áll a hó, csak a második emeleti ablakon keresztül tudnak bejutni a házba.
2019.12.20.
Gerlitzen: az enyhe időjárás ellenére az összes pálya síelhető
Biztató november és december eleje után most kedvezőtlenebb arcát mutatja az időjárás Ausztriában is. Késik a tél, így a kisebb síterepek kénytelenek elhalasztani a szezonkezdetet, de Gerlitzen Alpe december 22-től (vasárnaptól) megnyitja az összes pályát.
2019.12.19.
Hatalmas havazás érkezik az Olasz-Alpokba a hétvégére
Bizony nem egyszerű követni az időjárás alakulását az Alpokban. Az egyik pillanatban még a 20 fokhoz közelítünk, de a hétvégére már méteres havazás érkezik a déli oldalra.
2019.12.18.
Tél van? A Magas-Tátrában megdőlt a téli melegrekord
Kedden a Lomnici-csúcs mérőállomása a Magas-Tátrában 6,4 fokot mért. Soha ilyen meleget még nem mértek ezen a helyen téli hónapban.
2019.12.18.
Karintia: elszabadult hóágyú gurult az iskoláscsoportnak
Furcsa baleset történt tegnap a karintiai Heiligenblut síterepén, ahol egy hóágyú magától megindult a lejtőn, egy iskoláscsoport irányába. Egy 12 éves kislány lábát találta el.
2019.12.18.
Ausztria: SMS mentette meg az eltévedt sítúrázókat
A felső-ausztriai Wurzeralm síterepének közelében sítúrázó pár annak köszönheti, hogy megtalálták őket a hegyimentők, hogy SMS-ben el tudták küldeni a tartózkodási helyük koordinátáit.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 249 vendég és 17 regisztrált felhasználó látogatja.