Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A téli turizmus sikertörténet Ausztriában

2016.01.26. austria.info

Ausztria - a maga 56%-os részesedésével - továbbra is egyértelműen piacvezető Európában a téli sportüdülés területén, sőt pozícióját az elmúlt években tovább erősítette. Ausztriának központi szerepe van a nemzetközi téli turizmusban, amelyet a statisztikák is alátámasztanak.
A 2014/2015-ös téli szezonban 17,5 millió vendég 65,8 millió vendégéjszakát töltött el Ausztria 254 síterületén.

Magyarországról összesen 991 537 vendégéjszakát regisztráltak a tavalyi téli szezonban, a magyarok legkedveltebb tartománya pedig Stájerország volt, ezt követte Karintia és Salzburger Land.

Az elmúlt negyven évet figyelemmel kísérve elmondható, hogy míg 1975-ben 10-ből csak 3 vendégéjszaka esett a téli hónapokra, addig mára ez a szám 5 éjszaka a 10-ből. Sőt a vendégéjszakák abszolút száma azóta több mint kétszeresére emelkedett.

„A legtöbb vendégéjszakát a 2014/2015-ös téli szezonban a németek töltötték el Ausztriában, a második helyen maguk az osztrákok állnak, majd Hollandia, Svájc és az Egyesült Királyság következik. Magyarország az elmúlt téli szezonban eltöltött vendégéjszakák alapján a 11. helyen áll”– tájékoztatott Emanuel Lehner-Telič, az Österreich Werbung közép-kelet-európai régiójának vezetője.
Lovasszánozás Zell am See-ben - fotó: Zell am See-Kaprun Tourismus
Lovasszánozás Zell am See-ben - fotó: Zell am See-Kaprun Tourismus
A magyarok télen elsősorban sportüdülési céllal utaznak, pedig Ausztriát érdemes egy téli feltöltődésre is felkeresni.

Az ember lába alatt ropogó hó, a gyermekkor emlékét idéző hócsaták és szánkóversenyek, a korcsolyázás a befagyott tavon, a téli túrázás a friss levegőn, vagy a lovas szánozás mind a felüdülést szolgálja. Esténként pedig a kandalló pattogó tüzénél, helyi specialitásokat kínálva várják a vendéglősök a betérőket, hogy még feledhetetlenebbé tegyék az itt eltöltött időt.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.