Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Madarasi Hargita: december 13-án kezdődik a síszezon

2014.12.08. Magyari Tekla

Szombaton valószínűleg elindítják mindhárom felvonót a Madarasi Hargitán. Az utóbbi évtizedek legnagyobb fejlesztései zajlottak idén a hegyen: nem csak egy újabb felvonó és sípálya várja a síelőket, de immár aszfalt úton juthatunk fel a hegyre, ugyanakkor hamarosan vezetékes villanyárammal üzemeltethetik a sílifteket és a panziókat.
Szombaton, december 13-án kezdődik a síszezon a legnagyobb székelyföldi síközpontban, a Madarasi Hargitán. A tavalyi szezonnyitási akcióhoz hasonlóan, aki egész napos síbérletet vált szombatra, az ingyen síelhet december 14-én, vasárnap. Ugyanakkor van olyan panzió is, amely csatlakozott a síliftek egyet fizet - kettőt kap akciójához, erről is érdemes tájékozódni a www.madarasihargita.hu weboldalon vagy a síközpont hivatalos Facebook oldalán.

Amellett, hogy leaszfaltozták idén nyáron az Ivó felől felvezető erdei utat, felvezették Csíkmadarasról a vezetékes villanyáramot is, így remélhetőleg hamarosan hálózati árammal üzemeltetik a felvonókat és a panziókat. Ugyanakkor kialakítottak egy új, mintegy 500 méteres pályát a kezdő síelők számára, így most már a tanulók, a középhaladók és a haladók egyaránt megtalálhatják a tudásuknak megfelelő sípályát. Emellett egy új, tányéros felvonót is felállítottak.

Az új felvonó
Az új felvonó
Az 1500-1700 méteres tengerszint feletti magasságon fekvő sípályákhoz felvezető mindkét utat takarítják, a Szentegyháza felőlit a síközpont üzemeltetői, míg az ivói út a zetalaki önkormányzat hatáskörébe tartozik. Mindkét út jól járható, ám a hólánc használata mindenképpen ajánlott.

Jelenleg a Madarasi Hargita sípályáin mintegy 30 cm a hóréteg vastagsága. A síközpont üzemeltetői remélik, hogy a leginkább hóbiztos székelyföldi sítelepen - az előző évekhez hasonlóan - a síszezon ezúttal is kitart egészen áprilisig.

A székelyek szent hegyén mintegy 5 kilométernyi sípálya található, rendszeresen hóágyúzott és taposott, kék, piros és fekete minősítésű sípályák, ugyanakkor a hódeszkások kedvelt hóparkját kiszélesítették, és az idei szezonban is megépítik majd a népszerű ugratókkal, funboxokkal és csúszókorlátokkal.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.