Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovaly: minden ötödik síelő Magyarországról érkezik

2016.02.09. sielok.hu

A tavalyi évben országos átlagban több mint 17 százalékkal nőtt a magyar vendégek száma Szlovákiában. A cél, hogy ezt a számot idén tovább tudják növelni. Ugyanakkor nincs könnyű dolguk, hiszen a legtöbben a téli időszakban látogatnak a szlovákiai síterepekre, ahol viszont eddig kevés hó hullott.
Hóágyúkkal pótolják a kevés csapadékot a szlovák síterepeken. A magyar turisták egyik kedvenc síközpontjában, Dóvalon (Donovaly) szinte az összes pálya működik, és nincs panasz a hangulatra sem. A dóvali síterepeken a gyerekek síelni vagy snowboardozni tanulhatnak, a felnőttek pedig könnyebb és nehezebb pályák között válogathatnak. Az itteni turisták több mint 20 százaléka Magyarországról érkezik - írja a Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál

„Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, de a pályák jól síelhetők, hiszen folyamatosan dolgozunk rajtuk. Ezért tavaszig várjuk a magyar vendégeket, mert ahogy nekünk Horvátországban van a tengerünk, úgy nekik itt vannak a hegyeik” – fogalmazott Boris Kollár, a Park Snow Donovaly tulajdonosa.

Drónnal készült felvételünk a Donovalyn rendezett magyar amatőr gyerekversenyről
Drónnal készült felvételünk a Donovalyn rendezett magyar amatőr gyerekversenyről
A statisztikák szerint a magyarok körében újra egyre népszerűbbek a szlovákiai síközpontok. Az idegenforgalmi szakemberek szerint ez az elérhető áraknak és a viszonylagos közelségnek köszönhető. Dóval mellett az Alacsony- és Magas-Tátra tartozik a legkedveltebb célpontok közé a magyar vendégek körében. 

Marta Kučerová, a Szlovák Idegenforgalmi Ügynökség (SACR) vezetője szerint ugyan kevés volt a csapadék a téli szezonban, de a hideg idő megkönnyítette a dolgukat. A pályákat hóágyúzzák, jó minőségű havat tudnak előállítani, s ennek köszönhetően úgy becsüli, az idei szezon jobb lehet a tavalyinál. 

„Az orosz politikai helyzet még mindig nem oldódott meg, ezért Oroszországból továbbra is jóval kevesebb vendég jön, mint korábban. Szerencsére azonban kiesésüket pótolják a cseh, lengyel, magyar és német vendégek. Jelentősen nőtt a brit turisták száma, köszönhetően a menetrendszerinti légi járatoknak. Meglepő, hogy egyre több az osztrák vendég is nálunk. Szóval a szomszédos országok segítenek minket” – fejtette ki Marta Kučerová.

Donovaly madártávlatból | Fotó: sielok.hu 2016.02.06.
Donovaly madártávlatból | Fotó: sielok.hu 2016.02.06.
Az idegenforgalmi szakemberek szerint a szlovák síközpontokat főleg azok a vendégek választják, akik rövidebb ideig, néhány napig, mondjuk egy hosszú hétvégén keresztül szeretnének hódolni a téli sportoknak. A cél viszont az, hogy változatos programokkal minél tovább Szlovákiában marasztalják a turistákat.
KOMMENTEK

Szállástippek
Apartments Racek
Az Apartments Racek 2 db apartmanháza Donovalyban a síliftek mellett található. Összesen 4 db apartmant kínál 7-7 fő részére önellátással. Minden apartman 2 hálószobából, 1 nappaliból, konyhából és fürdőszobából áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gloria csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Donovaly Nová Hola oldalán, 300 méterre a legközelebbi lifttől. Háromféle szobatípus 2-4 fő részére modern berendezéssel, LCD TV-vel és wifi internettel. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gardenia csillagcsillagcsillag
A Villa Gardenia a szlovák Donovaly síterepen, a legközelebbi sílifttől 150 m-re található. A vendégek 4 apartmantípusból választhatnak. A szállás wellness részleggel, kandallós nappalival, bárral, játszótérrel és parkolóval rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.