Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Donovaly: minden ötödik síelő Magyarországról érkezik

2016.02.09. sielok.hu

A tavalyi évben országos átlagban több mint 17 százalékkal nőtt a magyar vendégek száma Szlovákiában. A cél, hogy ezt a számot idén tovább tudják növelni. Ugyanakkor nincs könnyű dolguk, hiszen a legtöbben a téli időszakban látogatnak a szlovákiai síterepekre, ahol viszont eddig kevés hó hullott.
Hóágyúkkal pótolják a kevés csapadékot a szlovák síterepeken. A magyar turisták egyik kedvenc síközpontjában, Dóvalon (Donovaly) szinte az összes pálya működik, és nincs panasz a hangulatra sem. A dóvali síterepeken a gyerekek síelni vagy snowboardozni tanulhatnak, a felnőttek pedig könnyebb és nehezebb pályák között válogathatnak. Az itteni turisták több mint 20 százaléka Magyarországról érkezik - írja a Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál

„Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, de a pályák jól síelhetők, hiszen folyamatosan dolgozunk rajtuk. Ezért tavaszig várjuk a magyar vendégeket, mert ahogy nekünk Horvátországban van a tengerünk, úgy nekik itt vannak a hegyeik” – fogalmazott Boris Kollár, a Park Snow Donovaly tulajdonosa.

Drónnal készült felvételünk a Donovalyn rendezett magyar amatőr gyerekversenyről
Drónnal készült felvételünk a Donovalyn rendezett magyar amatőr gyerekversenyről
A statisztikák szerint a magyarok körében újra egyre népszerűbbek a szlovákiai síközpontok. Az idegenforgalmi szakemberek szerint ez az elérhető áraknak és a viszonylagos közelségnek köszönhető. Dóval mellett az Alacsony- és Magas-Tátra tartozik a legkedveltebb célpontok közé a magyar vendégek körében. 

Marta Kučerová, a Szlovák Idegenforgalmi Ügynökség (SACR) vezetője szerint ugyan kevés volt a csapadék a téli szezonban, de a hideg idő megkönnyítette a dolgukat. A pályákat hóágyúzzák, jó minőségű havat tudnak előállítani, s ennek köszönhetően úgy becsüli, az idei szezon jobb lehet a tavalyinál. 

„Az orosz politikai helyzet még mindig nem oldódott meg, ezért Oroszországból továbbra is jóval kevesebb vendég jön, mint korábban. Szerencsére azonban kiesésüket pótolják a cseh, lengyel, magyar és német vendégek. Jelentősen nőtt a brit turisták száma, köszönhetően a menetrendszerinti légi járatoknak. Meglepő, hogy egyre több az osztrák vendég is nálunk. Szóval a szomszédos országok segítenek minket” – fejtette ki Marta Kučerová.

Donovaly madártávlatból | Fotó: sielok.hu 2016.02.06.
Donovaly madártávlatból | Fotó: sielok.hu 2016.02.06.
Az idegenforgalmi szakemberek szerint a szlovák síközpontokat főleg azok a vendégek választják, akik rövidebb ideig, néhány napig, mondjuk egy hosszú hétvégén keresztül szeretnének hódolni a téli sportoknak. A cél viszont az, hogy változatos programokkal minél tovább Szlovákiában marasztalják a turistákat.
KOMMENTEK

Szállástippek
Gothal Rezort
Néhány éve épült üdülőházak és apartmanok a Liptói fenyőerdők szomszédságában, Donovalytól 12 km-re. Wellness szolgáltatások: uszoda, medencék, szaunavilág, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gloria csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Donovaly Nová Hola oldalán, 300 méterre a legközelebbi lifttől. Háromféle szobatípus 2-4 fő részére modern berendezéssel, LCD TV-vel és wifi internettel. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Residence Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos, elegáns szálloda Donovaly Zahradiste oldalától a P1-es kezdő pályától és húzólifttől 300 méterre. Wellness részleggel, gasztronómiai specialitásokkal ideális választás családok, párok, baráti társaságok részére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.